Afbeelding
Saskia Boelsums

Lezing Saskia Boelsums en Sophie van Steenderen: Landschapskunst

14 augustus 2022 om 10:15 Kunst

AMSTELVEEN Kunstenaar Saskia Boelsums en kunsthistoricus Sophie van Steenderen geven zondag 4 september van 17.00 tot 18.30 uur een lezing in Museum JAN, Dorpstraat 50. In deze tweedelige lezing gaan Boelsums en Van Steenderen in op landschapskunst. 

Boelsums bouwt in haar fotografie voort op de kunsthistorische schilderstraditie van geromantiseerde en onstuimige landschappen, zoals de aquarellen van Johan Hendrik Weissenbruch, de wolkenschilderijen van John Constable en de schilderijen van de School van Barbizon. Hieruit toont ze aan dat de scheidslijn tussen schilderkunst en fotografie klein kan zijn. “De foto’s zijn mijn schetsen en daarna werk ik ze heel zorgvuldig uit, digitaal. Het gaat mij vooral om de beleving van het moment.”

Sophie van Steenderen is conservator van het Stadsmuseum Harderwijk. Ze brengt tijdens de lezing de kunst van Boelsums in een breder kunsthistorisch perspectief en legt haar werk naast toonaangevende landschapsschilders, van Jacob van Ruisdael tot Claude Monet.

De toegang kost 7,50 euro. Dat is inclusief entree museum. Voor Vrienden van Museum JAN is de toegang gratis. Kaartjes zijn te bestellen via museumjan.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie