Afbeelding
Aangeleverd

Deze zomer gratis tentoonstellingen en activiteiten voor jong en oud

1 juli 2022 om 09:00 Kunst

AMSTELVEEN Deze zomer bruist Amstelveen van de kunst en cultuur. De tentoonstelling Verzameld voor Amstelveen – de gemeentelijke kunstcollectie is van 2 juli tot en met 25 september gratis te bezoeken in het Cobra Museum voor Moderne Kunst en Museum JAN. Amstelveners kunnen hier nog nooit getoonde topstukken uit het gemeentelijk depot ontdekken en de nieuwste aanwinsten van de gemeente bewonderen. Naast de tentoonstelling staan er diverse kinderworkshops, masterclasses en een Meet & Greets met kunstenaars op het programma. 

In de buitenlucht kunnen Amstelveners hun hart ophalen bij de speciale kunstroute Biotoop in Bovenkerk en Westwijk. Ook rondom deze route met hedendaagse buitenkunst worden kinderworkshops, rondleidingen en activiteiten georganiseerd.

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst en Museum JAN tonen vanaf zaterdag 2 juli een selectie uit de bijzondere kunstschatten van de gemeente Amstelveen. De afgelopen zeventig jaar heeft de gemeente een veelzijdige kunstcollectie opgebouwd. De tentoonstelling ‘Verzameld voor Amstelveen – de gemeentelijke kunstcollectie’ maakt deze collectie voor het eerst toegankelijk voor publiek: alle inwoners van Amstelveen kunnen gratis komen kijken.

ACTIVITEITEN Museum JAN organiseert rondom de tentoonstelling een activiteitenprogramma voor volwassenen en kinderen. Op 14 en 28 augustus zijn er masterclasses natuurfotografie. Deelnemers leren hoe ze met hun eigen camera de mooiste foto’s van het Amstelveense landschap kunnen maken en hoe ze deze digitaal kunnen bewerken. 

Op 9 september is er een Meet & Greet met Jaehun Park en Mitchell Thar. Deze jonge, hedendaagse kunstenaars maakten nieuwe werken voor de gemeentelijke kunstcollectie. Zij vertellen hoe ze Amstelveen en haar omgeving als inspiratiebron gebruikten bij de totstandkoming van hun werk.

Speciaal voor kinderen zijn er de workshops Fotografie en Toveren met landschap in Museum JAN. Op 28 augustus gaan de kinderen in Amstelveen op avontuur met hun camera. Op 14 augustus en 4 september kunnen ze een poëziecollage maken rondom het thema natuur. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst organiseert op Burendag (24 september) een programma: buurtbewoners zijn welkom om een bezoek te brengen aan Verzameld voor Amstelveen.

Kijk voor meer informatie op Visit Amstelveen, Museum JAN en het Cobra Museum voor Moderne Kunst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie