Voorzitter Raad van Toezicht VPRO Marise Voskens & Constant
Voorzitter Raad van Toezicht VPRO Marise Voskens & Constant Cobra-museum

Expositie Ben Cobra vanaf 11 september te zien in Cobra Museum

2 september 2020 om 09:00 Kunst

AMSTELVEEN In het Cobra Museum is vanaf 11 september de tentoonstelling Ben Cobra te zien, samengesteld door vormgever, kunstenaar en gastcurator Aziz Bekkaoui. 

Voor deze tentoonstelling nodigt hij een uiteenlopende groep van meer dan 25 bijzondere, kleurrijke, baanbrekende, uitgesproken creatieve of anderszins opvallende individuen uit: van de kinderburgemeester van Amsterdam Ilias Admi tot de choreograaf Uri Eugenio, van de voorzitter Raad van Toezicht Universiteit Amsterdam Marise Voskens tot de schrijver Arnon Grunberg. Door deze non-conformisten te koppelen aan de museumcollectie laat hij zien dat Cobra’s zoektocht naar hoop, de drang naar absolute vrijheid, spontane expressie en maatschappelijke en artistieke vernieuwing vandaag de dag nog even belangrijk zijn als destijds.
De tentoonstelling wordt feestelijk geopend met een performance op donderdag 10 september voor een klein groepje genodigden. De performers zijn onder anderen Ludique, Uri Eugenio en Oene van Geel. Arnon Grunberg verzorgt tijdens deze opening ook een optreden.

In het museum zijn ruim 25 collectiestukken te zien die Aziz Bekkaoui toont samen met unieke foto’s van deze uiteenlopende groep non-conformisten. 

De tentoonstelling is vanaf vrijdag 11 september open voor publiek en te bezoeken tot en met 5 april 2021. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst is zeven dagen per week open, van 11.00-17.00 uur. Reserveer een online ticket via cobra-museum.nl 

Lees ook het artikel: ‘Expositie Ben Cobra: Aziz Bekkaoui laat hedendaagse Cobra’s schitteren’

Kinderburgemeester Ilias Admi  & Karel Appel..
Danser Uri Eugenio & Reinhoud.
Arnon Grunberg en Aziz Bekkaoui  & Robert Jacobsen
Hedy d'Ancona
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie