GroenLinks houdt avond over basisinkomen

13 september 2017 om 00:00 Informatie

AMSTELVEEN GroenLinks Amstelveen houdt op woensdagavond 20 september weer een bijeenkomst over het basisinkomen. De bijeenkomst vindt dit keer plaats in P60 aan het Stadsplein.

Het onderwerp basisinkomen (een gegarandeerd inkomen voor iedereen) keert regelmatig terug in de publiciteit. Een aantal gemeenten (bijvoorbeeld Tilburg en Utrecht) bereidt zich voor op een experiment met het basisinkomen of een variant hierop.

Tijdens de bijeenkomst delen vier sprekers hun ideeën en ervaringen met het basisinkomen met bezoekers. De eerste is Alexander de Roo, voorzitter vereniging Basisinkomen en voormalig lid van het Europees Parlement voor GroenLinks. Hij vertelt over de acties die de vereniging Basisinkomen heeft georganiseerd naar aanleiding van de Internationale week van het basisinkomen in Den Haag. Ook demonstreert hij een model waarmee berekend kan worden hoeveel het invoeren van het basisinkomen Nederland zou gaan kosten bij verschillende bedragen van het basisinkomen.

De tweede spreker is Bart Nooteboom,voormalig lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en emeritus hoogleraar bedrijfskunde en innovatie van de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Tilburg. Hij vertelt over de radicale veranderingen die zullen plaatsvinden in de maatschappij bij het invoeren van het basisinkomen.

Petra Vlutters, raadslid in Leeuwarden, vertelt over de situatie in haar gemeente met betrekking tot het uitvoeren van een pilot met het basisinkomen en de rol die raadsleden hierin vervullen. Tot slot is een beleidsadviseur van de gemeente Utrecht te gast die betrokken is bij ontwikkeling van een experiment onvoorwaardelijk basisinkomen, dat mogelijk binnenkort in Utrecht start. Het is mogelijk om vragen te stellen van deel te nemen aan de discussie. De avond is vrij toegankelijk en duurt van 20.00 tot circa 22.00 uur. Inloop: vanaf 19.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie