HIC Dames 1 heeft zich geplaatst voor de play-off voor de Tulp Hoofdklasse.
HIC Dames 1 heeft zich geplaatst voor de play-off voor de Tulp Hoofdklasse. Hockeyfoto

HIC Dames 1 naar play-offs voor Tulp Hoofdklasse

22 mei 2023 om 11:07 Hockey

AMSTELVEEN HIC Dames 1 heeft zich geplaatst voor de play-off voor de Tulp Hoofdklasse. Tot de laatste dag was het ongekend spannend in de promotieklasse van de HIC Dames en was het onzeker welke teams zich zouden plaatsen voor de play-off wedstrijden. Door winst van Dames 1 tegen Were Di en een gelijkspel van directe concurrent Push is het ze gelukt. De club is ontzettend trots op deze prestatie. Donderdag 27 mei spelen de HIC-Dames hun eerste wedstrijd tegen Bloemendaal Dames 1. 

Het team heeft de play-offs voor de Hoofdklasse behaald onder leiding van coach Ivar Jager en de overige leden van de teamleiding. De prestatie is nog knapper in de wetenschap dat er dit seizoen gestart werd met 9 nieuwe speelsters. Samen met Jet Cremer en Stefan de Leeuw is Ivar Jager erin geslaagd om een ongelooflijk gemotiveerde ploeg neer te zetten.

SAMENWERKING

“Het geheim is dat de dames elkaar succes gunnen. Ze gunnen elkaar het spelen van wedstrijden en concurreren elkaar niet het team uit,” licht Ivar jager toe. Jet Cremer is als assistent-trainer en oud-speelster van HIC een belangrijke schakel. “De samenwerking is gewoon ontzettend goed, omdat ieder z’n eigen expertise heeft, waardoor we elkaar maximaal kunnen aanvullen en ondersteunen.”

HECHT COLLECTIEF

De ambitie was er vanaf het begin, maar Ivar Jager moet bekennen dat hij met 9 nieuwe speelsters wel een uitdaging zag. Samen met een ongekend aantal doorgestroomde jeugdspelers moest er in korte tijd een team opgezet worden. Stefan de Leeuw heeft hierbij een grote rol gespeeld, omdat hij veel energie gestoken heeft in teambuilding. Dit heeft ervoor gezorgd dat de groep al snel als hecht collectief de competitie in ging. Jet Cremer zorgde ervoor dat de speelsters het hele seizoen fit zijn gebleven.

VRIJUIT SPELEN

HIC doet voor het eerst sinds 2017 weer mee aan de play-off. Voor de meeste speelsters is dit dan ook de eerste keer dat ze play-off wedstrijden gaan hockeyen. Maar zenuwachtig zijn ze niet. Ze hebben er vooral heel veel zin in. De Jager: “Bij Bloemendaal rommelt het een beetje en wij kunnen vrijuit spelen.” De coach ziet de wedstrijden dan ook met vertrouwen tegemoet. “Wat daarna komt zien we dan wel weer.”

DOORSTROMING JEUGD

Hoe het volgend jaar gaat lopen is dus nog niet helemaal zeker. Mocht hij hier stranden dan is het behalen van de play-off voor de hoofdklasse opnieuw een mooie uitdaging. Zes speelsters nemen afscheid en inmiddels hebben heel wat potentiële speelsters meegetraind. Het blijft volgens HIC ook belangrijk dat er vanuit de eigen jeugd voldoende doorstroom zal is. Iets waar HIC veel waarde aan hecht en hard aan werkt.

Ivar Jager wil vooral verder bouwen op de ervaringen en successen van dit seizoen. Hij zal dat met Jet Cremer als de stabiele side-kick blijven doen. Stefan Leeuw heeft besloten na dit seizoen een andere uitdaging aan te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie