Felice Albers.
Felice Albers. Naomi Heidinga

Amstelveense Felice Albers scoort in finale WK Hockey

19 juli 2022 om 15:10 Hockey

AMSTELVEEN De Nederlandse hockeysters zijn voor de derde keer op rij wereldkampioen geworden. Oranje was in het Spaanse Terrassa met 3-1 te sterk voor Argentinië. 

Argentinië begon het best aan de finale en al na een minuut waren de Zuid-Amerikaanse speelsters twee keer gevaarlijk via een strafcorner. Toch was Oranje dat na een kwartier op voorsprong kwam. Maria Verschoor tikte van dichtbij raak nadat een gekeerde strafcorner van Yibbi Jansen voor het doel was blijven hangen.

Kort daarna verdubbelde Frédérique Matla de voorsprong door hard raak te schieten met haar backhand. Voor Matla, die diep werd gestuurd door Laurien Leurink, was het haar vierde doelpunt van het toernooi.

Felice Albers zette de favoriet in het derde kwart na een fraaie uitbraak op 3-0. Nadat Oranje zich knap onder de druk van de Argentijnse speelsters vandaan had gespeeld, werd Albers de diepte ingestuurd door Freeke Moes en ze pushte beheerst raak.

Het duel leek daarmee beslist, maar een kwartier voor tijd bracht Agustina Gorzelany de spanning nog enigszins terug door raak te pushen uit een strafcorner. Ze verraste Josine Koning, die het doel verdedigde. Zaterdag was Anne Veenendaal nog de keepster in de halve finales. In de slotfase kwam Nederland niet meer in gevaar en nog voordat de tijd verstreken was, vielen de speelsters en de staf elkaar in de armen.

De eindstrijd werd gespeeld in Catalonië, waar Oranje zaterdag bij de laatste vier Australië (1-0) versloeg. Nederland speelde de poulewedstrijden en de kwartfinale nog in het Wagener Stadion in Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie