Het elftal van de Engelse dames, dat de Nederlandse damesploeg met 2-1 klopte, in de wedstrijden om het wereldkampioenschap in mei 1948 in Amstelveen.
Het elftal van de Engelse dames, dat de Nederlandse damesploeg met 2-1 klopte, in de wedstrijden om het wereldkampioenschap in mei 1948 in Amstelveen. Collectie van de Provinciale Atlas Noord-Holland | Noord-Hollands Archief
Amstelveen van vroeger

Engelse hockeydames winnen in Amstelveen wereldkampioenschap in 1948 (+video)

6 mei 2023 om 10:30 Historie

AMSTELVEEN Op deze plek brengen we wekelijks een historische foto van Amstelveen en omgeving. Deze week een foto van de Engelse hockey damesploeg die in 1948 het wereldkampioenschap won in Amstelveen.

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens een van de wedstrijden in het wereldkampioenschap. In het Wagner-statdion werd de beslissende wedstrijd gespeeld tussen Nederland en Engeland. Einduitslag was 0-1 voor Engeland en daarmee wonnen de Britse dames het kampioenschap. Nederland werd tweede en Schotland derde. In het onderstaande filmpje uit het polygoonjournaal uit die tijd wordt er verslag gedaan van die wedstrijd.

Het polygoonjournaal deed al eerder die week verslag van de start van de wereldkampioenwedstrijden in Amstelveen. Ook de moeite waard om terug te kijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie