Wethouder Herbert Raat met twee van de inwoners die aangeven mogelijk op de historische foto te staan
Wethouder Herbert Raat met twee van de inwoners die aangeven mogelijk op de historische foto te staan Gemeente Amstelveen

Wie kindje op historische foto met zwijntje is blijft mysterie

9 september 2022 om 10:42 Historie

AMSTELVEEN Er is geen eenduidig antwoord gekomen op de vraag wie het kindje op de historische foto met het zwijntje is. Er zijn vijf inwoners overgebleven die mogelijk op de foto staan, maar er is niet met zekerheid te zeggen wie het nu daadwerkelijk is. De zoektocht krijgt hiermee een bijzonder einde en is daarmee afgesloten.

Op één van de foto’s bij de historische fototentoonstelling in Amstelveen InZicht was een jong kind te zien op het bekende zwijntje in het Stadshart. Om te achterhalen wat het verhaal achter de foto is, deed het belevingscentrum een oproep aan iedereen om zich te melden als ze het kindje op foto waren, óf als ze wisten wie er op de foto staat.

In totaal ontving het centrum twaalf reacties van inwoners die mogelijk op de foto staan. Om toch te kunnen achterhalen wie er nu echt op het Zwijntje zit, is gevraagd een oude foto met dezelfde kleding op te sturen. Uiteindelijk zijn er vijf personen overgebleven die mogelijk op de foto staan. Twee van hen kwamen gisteren bijeen in het belevingscentrum.

“We hebben er een gezellige middag van gemaakt,” aldus wethouder Herbert Raat. “Beide inwoonsters hadden mooie herinneringen aan het Zwijntje. Maar wie er nu echt op de historische foto staat, blijft een mysterie.”

Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en de eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur en gevestigd aan het Stadsplein 103 (boven de bibliotheek). De historische fototentoonstelling is inmiddels afgelopen. Informatie over de werkzaamheden aan de A9 en ontwikkelingen in het Stadshart is altijd beschikbaar voor het publiek. Kijk voor meer informatie op amstelveeninzicht.nl


De historische foto van een kind op het zwijntje in het Binnenhof - Foto: E. Verheijen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie