Martin Koolhoven.
Martin Koolhoven. Pepijn van den Broeke- Studio Plakband

Nieuwe reeks van ‘Koolhovens Keuze’ in Cinema Amstelveen

8 april 2023 om 14:00 Film

AMSTELVEEN Filmmaker Martin Koolhoven geeft donderdag 13 april de filmmasterclass ‘Koolhovens Keuze’ in de filmzaal in Schouwburg Amstelveen. Het is de eerste aflevering van een serie van vijf in Cinema Amstelveen. Het thema is ‘Eurocrime’ met als keuzefilm ‘The Burglars’. Het is een klassieker uit 1971 van genrekoning Henry Verneuil met bekende acteurs als Jean Paul Belmondo, Omar Shariff en Robbert Hossein. De filmmasterclass is georganiseerd in samenwerking met platform C.

Martin Koolhoven is een van de bekendste Nederlandse filmmakers van Nederland. Hij deelt hij zijn inzichten in film al jarenlang in programma’s als Op1, De Wereld Draait Door en zijn eigen tv-programma ‘De Kijk van Koolhoven’. Met zijn films (onder meer ‘Brimstone’, ‘Het Schnitzelparadijs’ en ‘Oorlogswinter’) won hij diverse prijzen. In ‘Koolhovens Keuze’ deelt hij aan de hand van door hem uitgezochte scènes zijn inzicht in film, doorspekt met geestige anekdotes en meningen over van alles en nog wat. 

De reeks start op donderdag 13 april om 19.30 uur met het thema ‘Eurocrime´ . In de keuzefilm ‘The Burglars´ steelt een bende onder leiding van Azad diamanten van een steenrijke Griek. De corrupte politie-inspecteur Abel Zacharia moet het zaakje zien op te lossen.

VERVOLG PROGRAMMA NA ZOMERSTOP

Na de zomerstop is op donderdag 14 september het thema Nederlandse film met als keuzefilm ‘Daens’ uit 1992. op donderdag 5 oktober volgt het thema ‘Booz & dope’ met als keuzefilm ‘The Big Lebowski’ uit 1998. Op donderdag 9 november staat het thema ‘James Bond’ op het programma met de film ‘Die Another Day’ uit 2002. Martin Koolhoven sluit de reeks op donderdag 7 december af met het thema Ennio Morricone met als keuzefilm ‘Investigation of a Citizen Above Suspicion’ uit 1970.

Voor meer info: cinemaamstelveen.nl of platform-c.nu/masterclasses

.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie