Fragment van filmposter 'Triangle of Sadness'.
Fragment van filmposter 'Triangle of Sadness'. Cinema Amstelveen

‘Traingle of Sadness’ in voorpremiére in Cinema Amstelveen

13 december 2022 om 10:00 Film

AMSTELVEEN De satirische zwarte komedie ‘Triangle of Sadness’ die de grote winnaar werd van Europese filmprijzen is op dinsdag 13 december om 19.15 uur in een voorpremière te zien in Cinema Amstelveen. Eerder dit jaar won ‘Triangle of Sadness’ al de Gouden Palm bij het Film Festival in Cannes en dit weekend won Zweedse cineast Ruben Östlund vier prijzen op het 35ste Europese filmgala, waaronder ‘beste Europese film’.


‘Triangle of Sadness’ volgt de hilarisch ontspoorde vakantie van twee fotomodellen aan boord van een luxueus jacht, dat verder gevuld is met superrijken, gedienstig personeel en een permanent beschonken marxistische kapitein (de Amerikaanse acteur Woody Harrelson). Östlunds satirische zwarte komedie over klassenverschil, exploitatie en de economische waarde van schoonheid won de categorieën beste Europese film, regie en scenario (beide van Östlund). En ook de rol van Kroatische-Deense acteur Zlatko Buric (69) werd bekroond met Beste Acteur.

Verder draait in in de cinema in Schouwburg Amstelveen het Deense pareltje ‘Rose’, de komische ‘Good Luck to you, Leo Grande’ met een briljante rol van Emma Thompson, ‘Call Jane’ over het verbod op abortus in de jaren ’60, en het leven van 2 prima ballerina’s in de jaren ’70 bij het Nationaal Ballet in Nederland. 

Met de hele familie kunnen liefhebbers naar ‘De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens’ en de komische Nederlandse kerstfilm ‘Hotel Sinestra’.


Bekijk het complete filmaanbod inclusief aanvangstijden op www.cinemaamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie