De vorige succesvolle editie van Swim to Fight cancer Amstel in Ouderkerk.
De vorige succesvolle editie van Swim to Fight cancer Amstel in Ouderkerk. Alesander Aydin

Swim to Fight cancer Amstel keert terug

18 mei 2023 om 09:00 Evenementen

OUDERKERK A/D AMSTEL Na een succesvolle eerste editie op 10 september 2022 keert de Swim to Fight cancer Amstel terug. Tijdens die eerste editie werd maar liefst 67.000 euro opgehaald. Op zaterdag 8 juli springen opnieuw deelnemers het water bij de restaurants de Amstel in om daar ook weer na een sportieve zwemprestatie feestelijk onthaald te worden. Iedereen vanaf 10 jaar kan meedoen. Zij kunnen zich door familieleden, vrienden en collega’s laten sponsoren. Zo kunnen de deelnemers geld ophalen voor onderzoek naar methoden om kanker beter op te sporen en te behandelen. 

‘Samen onze droom waar maken. Love life fight cancer’: Onder dit motto wil Stichting Fight cancer mensen inspireren om samen in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker. De Swim Amstel wordt georganiseerd door een lokaal team met Davy Heijsteeg als projectleider. “Ik vind het een enorme eer om aan dit project mee te werken. Helaas hebben of krijgen veel mensen met deze ziekte te maken. Daarom wil ik samen met anderen mogelijk maken dat kanker geen dodelijke ziekte meer is.”

Meezwemmen biedt volgens de organisatoren veel mensen de kans om hun gevoel van onmacht om te zetten in kracht. ‘Niet machteloos aan de zijlijn staan, maar iets kunnen doen. Deelnemers voelen een enorm gevoel van saamhorigheid en verbinding op de dag zelf.’

VERBINDENDE SFEER

Een oud-deelneemster verwoordde het alsvolgt: “Ik deed mee om deze rotziekte de finish toe te roepen. Je hoeft geen topsporter te zijn want het gaat niet om je tijd. De organisatie zal je steunen, het publiek zal voor je juichen en je wordt als een kampioen onthaald bij de finish.” De gemoedelijke, verbindende en krachtige sfeer zullen de deelnemers ook dit jaar weer ervaren, aldus projectleider Davy Heijsteeg.

ONDERZOEKEN

De organisatie wijst erop dat nieuwe medicatie niet mogelijk is zonder onderzoek. Voor zeker één van de deelnemers van dit jaar is dit de reden om mee te zwemmen. ‘Bij mijn vriend slaat de medicatie aan en zijn de uitzaaiingen flink geslonken. Die medicatie is vrij nieuw en was er niet geweest zonder onderzoek. Dat onderzoek heeft ons weer wat hoop gegeven en dat gun ik iedereen.” De opbrengst van de donaties gaat rechtstreeks naar 7 onderzoeken

MEEDOEN

Meedoen aan de Swim kan op verschillende manieren. Volwassenen (vanaf 16 jaar) zwemmen een afstand 1 of 2 kilometer. Daarnaast is er een Kids Swim: (10 t/m 15 jaar) over een afstand 500 meter. Daarnaast kunnen bedrijven meedoen door samen een Businessteam te vormen met collega’s of relaties.

‘Een actie opzetten is mogelijk als individu maar ook als team, zoals met je buren, je sportteam, je klas. Je haalt samen donaties op en bereidt je samen voor op de swim. Daarnaast biedt de Swim bedrijven de kans haar betrokkenheid bij een goed doel zichtbaar te tonen,’ aldus de organisatie.

SPONSOREN

Wie zelf niet mee wil of kan zwemmen, kan wel helpen door een deelnemer te steunen. Daarnaast kunnen bedrijven dit evenement sponsoren. ‘Als sponsor kun je rekenen op veel toeschouwers en media-aandacht. Neem contact met ons op als je dit evenement wil sponsoren,” aldus het Team Swim to Fight Cancer Amstel . Voor meer info: www.swimtofightcancer.nl

Een terugblik op editie van vorig jaar is te vinden in een foto-overzicht en onderstaande aftermovie;



Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie