Collage van diverse activiteiten tijdens 'Amstelveen in 24hrs'.
Collage van diverse activiteiten tijdens 'Amstelveen in 24hrs'. Gemeente Amstelveen

‘Amstelveen in 24 uur’ op 3 juni: meer dan 45 activiteiten op één dag

11 mei 2023 om 14:28 Evenementen

AMSTELVEEN Na eerdere succesvolle edities in 2019 en 2021 keert ‘Amstelveen in 24hrs’ op zaterdag 3 juni weer terug. Verdeeld over heel Amstelveen vinden dan 45 uiteenlopende activiteiten plaats. Het aanbod loopt uiteen van een frisse duik en een natuurwandeling rond 6.00 uur in de ochtend tot klimmen in het Amsterdamse Bos en rondleidingen in de brouwerij in de late avond en nacht. Het complete programma is te vinden op visitamstelveen.nl/24hrs.

‘Bezoekers van Amstelveen, maar ook inwoners zelf, weten vaak niet wat er allemaal te beleven valt in hun eigen woonplaats. Amstelveen heeft enorm veel te bieden en dit evenement is een prachtige manier om alle bijzondere facetten van Amstelveen te laten zien,” aldus wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken en Stadspromotie).  Er vinden activiteiten plaats door de hele gemeente: van bos tot polder en van Stadshart tot Kronenburg.

‘Amstelveen in 24hrs’ is een initiatief van de gemeente dat in samenwerking met verschillende ondernemers en instellingen wordt georganiseerd. Het doel is om inwoners en bezoekers op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis te laten maken met het brede aanbod in Amstelveen. De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk.De burgemeester en de wethouders zullen op 3 juni ook een aantal van de 45 activiteiten bezoeken.

FRISSE OCHTENDDUIK

Vroeg vogels kunnen de dag op 3 juni om 6.00 uur beginnen met een frisse ochtendduik om een aantal baantjes in het buitenbad van zwembad De Meerkamp te trekken. De hele dag door vinden vervolgens allerlei activiteiten plaats, zoals een ochtendwandeling in het Amsterdamse Bos met een boswachter of in heempark De Braak met de voorman van het heemgroen. Liefhebbers kunnen ook van 17.00 en 19.00 uur in de Bovenkerkerpolder op safari met een vogelaar en op zoek gaan naar weidevogels als de grutto. Een heuse uitdaging is het onderdeel ‘Klimmen in het donker!’ bij Fun Forest in het Amsterdamse bos. Via touwen, ladders en bruggen moeten deelnemers zich een weg door de bomen weten te vinden, met een paar lichtjes als wegwijzer.

NACHTELIJKE RONDLEIDING BROUWERIJ

Een ander programma-onderdeel zijn rondleidingen in de late avonduren en begin van de nacht in de bierbrouwerij in de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg. Flikkerende kaarsen tussen glinsterende brouwketels en gezang van de Amstel River Singers creëren de perfecte setting voor een intieme rondleiding. 

Het volledige programma is te vinden op visitamstelveen.nl/24hrs 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie