De Kerstsamenzang kan niet doorgaan omdat het bestaande draaiboek niet voldoet aan de nieuwe veiligheidseisen.
De Kerstsamenzang kan niet doorgaan omdat het bestaande draaiboek niet voldoet aan de nieuwe veiligheidseisen. Pixabay

Kerstsamenzang in Oude Dorp gaat dit jaar niet door

15 december 2022 om 12:49 Evenementen

AMSTELVEEN De traditionele Kerstsamenzang op Kerstavond in het Oude Dorp gaat dit jaar niet door. Er komen jaarlijks zo’n 1.500 mensen op af. Die zingen op het Dorpsplein samen kerstliederen en nuttigen daar hapjes en drankjes. 

Door corona kon de samenzang de afgelopen jaren niet doorgaan, maar de vier coalitiefracties (VVD, D66, PvdA en Goed voor Amstelveen) verbazen zich erover dat ook dit jaar de samenzang is afgelast. Overigens niet vanwege corona, maar omdat het bestaande draaiboek niet meer voldoet aan de nieuwste eisen van veiligheid en reiniging. 

Raadslid Jet Smit (VVD) vroeg in de raadsvergadering woensdag namens de vier fracties of de gemeente ondernemers kan helpen bij het aanpassen van het draaiboek zodat dat de samenzang volgend jaar weer wél kan doorgaan. En of er niet een langjarige vergunning kan komen die alleen bij grote programmawijzigingen hoeft te worden aangepast. 

Volgens wethouder Adam Elzakalai beschikte de organisatie al over een vergunning voor vijf jaar: “Maar die liep in 2021 af.” De organisatie diende wel begin november een aanvraag in, maar die behoefde aanpassing en hoewel de gemeente voorbeeldaanvragen verstrekte, lieten de organisatoren op 1 december weten een correcte aanvraag niet tijdig voor elkaar te kunnen krijgen. “Ik zie dit als een ongelukkige samenloop van omstandigheden,” zei de wethouder. “De organisatie weet dat ze weer voor vijf jaar een vergunning kunnen aanvragen en ik verwacht dat er in 2023 wel weer een samenzang komt.” 

Harmen van der Steenhoven (D66) vroeg zich af waarom de vergunning na twee keer afgelasten vanwege corona niet automatisch met twee jaar was verlengd. Volgens Elzakalai werkt dat niet zo met vergunningen. Henk Stoffels (ChristenUnie) tenslotte wees op de website ‘Geloven in Amstelveen’: “Daar staan nog negentien kerstsamenzangen op. Het blijft dus voor Amstelveners mogelijk aan een kerstsamenzang mee te doen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie