Verkleed op de foto bij de kerststal in Nes aan de Amstel.
Verkleed op de foto bij de kerststal in Nes aan de Amstel. Archief BDU/Naomi Heidinga

Dit weekend diverse kerstactiviteiten in Amstelveen

15 december 2022 om 10:57 Evenementen

AMSTELVEEN Kerstliefhebbers kunnen komend weekend hun hart ophalen in Amstelveen. Er vinden diverse kerstactiviteiten plaats. Zo is er zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur een kerstmarkt met dertig kramen bij de St. Urbanuskerk in Bovenkerk. Zondagmiddag vindt een kerstmarkt plaats bij het openluchttheater in Elsrijk. In Nes aan de Amstel vinden komend weekend ook kerstactiviteiten plaats in en rond de Urbanuskerk in het dorp.

De kerstmarkt in Bovenkerk wordt voor het eerst gehouden en is bedacht door het team van de St. Urbanus Chocolade. Rond de kerk is veel kerstversiering aangebracht en een toegangspoort om de markt te betreden. Er staan van 10.00 tot 17.00 uur dertig kramen waar onder meer kerstartikelen en kunst worden verkocht. Er zijn ook twee kramen met kinderspelletjes. Verder zijn glühwein en soep verkrijgbaar en vinden er optredens plaats met muziek en zang. Ook wordt een kerstverhaal uitgevoerd met en door kinderen. Het publiek kan verder de kerststal met wensvijver bekijken. De toegang, de tentoonstelling van Kerststallen en het schilderen van Happy Stones is gratis.

ELSRIJK Stadsdorp Elsrijk houdt zondag 18 december van 14.00 tot 17.00 uur de eerste ‘Kerstmarkt Elsrijk’. De kerstmarkt vindt plaats bij de Blokhut bij het Openluchttheater aan De Ruwiellaan 20. Rondom de Blokhut staan tien kramen opgesteld. Bewoners verkopen hun eigengemaakte (kerst)cadeautjes voor vriendelijke prijzen. Het gaat daarbij onder meer om kerstknutsels en -lampen, kaarsen, pies, chutney, lemon curd, kaarten,haaraccessoires, kaarten, zeep en lotion bars en schelpenhangers. Bezoekers wordt opgeroepen om contact geld mee te nemen, want er is geen gelegenheid om te pinnen. Ze kunnen zich ook laten fotograferen in hun mooiste kerstoutfit, misschien wel met de kerstman. De toegang tot de kerstmarkt is gratis en de drankjes en hapjes worden aangeboden door Stadsdorp Elsrijk. 

NES AAN DE AMSTEL In Nes aan de Amstel vindt op zaterdag 17 en zondag 18 december weer een gezellig kerstevenement in en om de Urbanuskerk in het dorp plaats. Op zaterdag 17 december is er van 14.00 tot 19.00 uur een kersttrui-dorps-evenement. Er zijn diverse leuke activiteiten voor het hele gezin zoals het grote succes van eerdere edities; in stijl verkleed op de foto bij de grote kerststal. Maar ook kerst-knutselen voor jong en oud en bij het kerstvuur zelf worstenbroodjes bakken. Dit alles natuurlijk in sfeer ondersteund door gezelligheid en winterse koek en zopie. Om 17.00 uur begint een live kerstveiling, een vervolg op de online kerstveiling die op vrijdagavond afgesloten wordt. De entree is gratis.

KERSTCONCERT Op zondag 18 december vindt er om 14.00 uur een kerstconcert plaats door de Amsterdamse Tramharmonie onder leiding van Jacco Nefs. De Urbanuskerk in Nes aan de Amstel verwelkomt iedereen in kerstsfeer. Bij dit kerstconcert is het natuurlijk mogelijk naar hartenlust kerstnummers mee te zingen. Entree: 10 euro per persoon (kinderen gratis). Warme dranken zijn verkrijgbaar.

In verband met parkeerschaarste is het aan te bevelen op de fiets te komen. Meer informatie over Kerst aan de Amstel en de online kerstveiling is te vinden vriendenurbanuskerknes.nl. Zie ook Facebook en Instagram: Vrienden Urbanuskerk Nes.

Kerst aan de Amstel is georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Urbanuskerk te Nes aan de Amstel, in samenwerking met lokale ondernemers en vrijwilligers. De opbrengsten van deze Kerst aan de Amstel komen ten goede aan het toekomstig onderhoud van de kerk; het glas-in-lood met beeltenis van de Martelaren van Gorcum.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie