Kunstschaatsers van Figure Skating Amsterdam openden de schaatsbaan op het Stadsplein met een wervelende voorstelling.
Kunstschaatsers van Figure Skating Amsterdam openden de schaatsbaan op het Stadsplein met een wervelende voorstelling. Foto: Amber Leijen

Schaatsbaan op Stadsplein Amstelveen feestelijk geopend

5 december 2022 om 10:12 Evenementen

AMSTELVEEN Het Stadsplein in Amstelveen is vanaf nu vijf weken lang ingericht als Winter Village. Zaterdag hebben kunstschaatsers van Figure Skating Amsterdam de schaatsbaan, samen met het koor Victoria Vocal Studio, feestelijk in gebruik genomen. De komende periode kunnen bezoekers daar tegen betaling schaatsen. Daarnaast vinden er diverse activiteiten plaats, zoals discoschaatsen en schaatslessen door Roko Sport. Ook brengen de ijsprinsessen van Frozen en superhelden een bezoekje aan de schaatsbaan. 

Nieuw dit jaar is de Winter Village Bar waar bezoekers terecht kunnen voor diverse drankjes en winterse snacks. “Als gemeente zijn we blij dat na jaren dat niets kon, dit jaar de Winter Village met ijsbaan wel kan”, zegt Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken). “We willen graag dat onze inwoners en bezoekers van het Stadshart kunnen genieten van de ijsbaan en onze horeca en winkels rond het Stadsplein. Daarnaast brengt Winter Village ook een gezellige kerstsfeer in Stadshart Amstelveen tijdens de feestelijke decembermaand.”

Inwoners met een laag inkomen die in het bezit zijn van een Amstelveenpas zijn, kunnen van maandag tot en met vrijdag tijdens de gehele periode twee keer gratis schaatsen. Wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen): “In deze moeilijke tijd voor gezinnen met een laag inkomen vonden wij het als college van B en W belangrijk dat iedereen mee kan doen met een leuke activiteit als schaatsen. Daarom willen we samen met Winter Village deze actie steunen.” 

Ook Stadshart Amstelveen heeft een kortingsactie gelanceerd. Bij vertoning van de Personal Shopping Card, krijgen bezoekers op doordeweekse dagen 2 euro korting op het schaatsen. 

VRIJDAGMARKT De vrijdagmarkt blijft tijdens het Winter Village op het Stadsplein. Wel zullen een aantal kramen op een iets andere locatie staan.

Winter Village is tot en met 8 januari 2023 te bezoeken. Voor meer informatie over het programma: wintervillageamstelveen.nl


Schaatsplezier in Winter Village op het Stadsplein. - Foto: Sven Verbruci

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie