Workshop van JobOn.
Workshop van JobOn. Foto: Michiel Ton

Workshops als hulp bij loopbaanontwikkeling in bibliotheek

28 april 2023 om 07:00 Economie

AMSTELVEEN Bibliotheek Amstelland biedt in samenwerking met stichting JobOn een serie workshops voor iedereen die zich wil ontwikkelen in zijn of haar loopbaan. In het voorjaar worden er vier bijeenkomsten gehouden rond persoonlijke ontwikkeling. Op woensdag 10 mei vindt de workshop ‘Inzicht in je talenten’ plaats, waarin deelnemers aan de slag gaan met hun interesses en talenten. “Deze workshops helpen om zelf aan het roer te blijven staan en stappen te zetten om verder te komen,” aldus  Petra van der Vlugt, programmamanager bij JobOn.

De workshop op 10 mei moet deelnemers bewust maken van hun talenten. Vervolgens gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over hoe zij hun talenten kunnen gaan inzetten. De workshop wordt vanuit de bibliotheek begeleid door Eric van Rooijen. 

ONTMOETING GELIJKGESTEMDEN

Toegevoegde waarde van de wokshops is volgens de organisatoren dat deelnemers hiermee hun netwerk kunnen uitbreiden. “Deelnemers ontmoeten andere werkzoekenden - of mensen die vanuit een baan naar ander werk zoeken, leren van elkaars ervaringen en wisselen tips en tricks uit. Door met een groep gelijkgestemden aan de slag te gaan werkt dit extra stimulerend. Vaak is er veel herkenning onderling over twijfels of andere zaken die spelen tijdens het zoeken naar een nieuwe baan,” aldus Petra van der Vlugt.

AANMELDEN

Er zijn nog plekken beschikbaar voor deze workshop die plaatsvindt op 10 mei van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Stadsplein. Meedoen is gratis, maar aanmelden is een vereiste. Dat kan via jobon.nl/events/inzicht-in-je-talenten-8/

JobOn is een vrijwilligersorganisatie en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan. Vanuit een samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek biedt JobOn, exclusief voor bibliotheken, een compleet pakket aan trainingen en workshops op dit gebied. “De bibliotheek krijgt een steeds grotere rol in de samenleving en wordt zo ook een ontmoetingsplek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Wij zijn dan ook erg blij met de samenwerking met deze bibliotheek,” aldus Petra van der Vlugt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie