Wethouders Elzakalai en Gordon, de ambassadeur van Japan Minami, burgemeester Poppens, voorzitter Japanse Kamer van Koophandel Miyamoto en dames van de Japan Women’s Club in het bloesempark.
Wethouders Elzakalai en Gordon, de ambassadeur van Japan Minami, burgemeester Poppens, voorzitter Japanse Kamer van Koophandel Miyamoto en dames van de Japan Women’s Club in het bloesempark. Gemeente Amstelveen

Amstelveen ontvangt Japanse gemeenschap in bloeiend bloesempark

6 april 2023 om 14:14 Economie

AMSTELVEEN Amstelveen heeft gisteren in het Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos weer het jaarlijkse evenement gehouden voor de Japanse (zaken)gemeenschap. Deze bijeenkomst wordt al circa  elk voorjaar mede op initiatief van amsterdam inbusiness georganiseerd vanuit het oogpunt van relatiebeheer.

Het Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos is ontstaan uit een donatie van 400 sierkersbomen gedaan door de Japanse gemeenschap aan de Metropoolregio Amsterdam als dank voor de gastvrijheid die de gemeenschap door de jaren heen heeft ervaren. Het park trekt dan jaarlijks heel veel bezoekers tijdens de bloeiperiode. 

Het vieren van de bloeitijd van de sierkersbomen is een eeuwenoud gebruik in de Japanse cultuur en valt onder andere samen met de start van het nieuwe Japanse zakelijk jaar. Japan is al decennia een belangrijke investeerder in de regio. Op dit moment zijn er ruim 400 Japanse bedrijven in de regio aanwezig die gezamenlijk goed zijn voor meer dan 13.000 banen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie