Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen en vicevoorzitter van het PVO ondertekent
het convenant, mede namens de andere Amstelland gemeenten. Links Achmed Baâdoud,
voorzitter MKB-Amsterdam en rechts Hester Diemer, PVO Amsterdam-Amstelland.
Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen en vicevoorzitter van het PVO ondertekent het convenant, mede namens de andere Amstelland gemeenten. Links Achmed Baâdoud, voorzitter MKB-Amsterdam en rechts Hester Diemer, PVO Amsterdam-Amstelland. PVO Amsterdam-Amstelland

Ruim 20 partijen maken afspraken over veiliger ondernemersklimaat in regio

31 januari 2023 om 15:57 Economie

AMSTELVEEN 21 partijen uit zowel de publieke als private sector hebben maandag hun handtekening gezet onder het convenant voor Platform Veilig Ondernemen (PVO) Amsterdam-Amstelland. Met de ondertekening zetten de partijen hun samenwerking voort om het ondernemersklimaat in de regio Amsterdam-Amstelland veiliger te maken. Het convenant is onder meer ondertekend door de gemeente Amstelveen, Ondernemersvereniging Amstelveen, de Vereniging van Amstelveense Detaillisten en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amstelland.

In het platform worden via publiek-private samenwerking afspraken gemaakt over veiligheidsmaatregelen die ondernemers weerbaarder maken tegen criminaliteit in en om de onderneming. Een onveilig klimaat heeft grote gevolgen op verschillende terreinen. Dat kan leiden tot het vertrek van ondernemingen, leegstand, overlast, een negatief imago en een verminderde leefbaarheid in wijken en buurten.

FOCUS OP PREVENTIE

De overheid en het georganiseerde bedrijfsleven in de regio Amsterdam-Amstelland zijn het erover eens dat concrete acties en maatregelen genomen moeten worden om een veilig ondernemersklimaat te bevorderen. De partners van het PVO richten zich op drie speerpunten: cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit, ondermijnende criminaliteit en vermogenscriminaliteit. De focus ligt op preventie want ook met betrekking tot een veilig ondernemersklimaat is voorkomen beter dan genezen.

Uitgangspunt voor de samenwerking tussen de partijen is een gedeelde verantwoordelijkheid voor een veilig ondernemersklimaat. Naast inbreng van capaciteit brengen de partners ook financiële, organisatorische of communicatieve middelen in. De partners mogen binnen wettelijke kaders informatie met elkaar delen. Het convenant heeft een looptijd tot 31 december 2026.

De partijen die hun handtekening hebben gezet zijn naast de deelnemende gemeenten (Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam (inclusief stadsgebied Weesp), Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn):  Openbaar Ministerie Amsterdam (OM), Politie Eenheid Amsterdam, Stadsdeelbesturen Amsterdam, MKB Amsterdam, VNO-NCW West, Ondernemingsvereniging Regio Amsterdam (ORAM), Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amsterdam, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amstelland, Ondernemersvereniging Westpoort, Vereniging Bedrijven Amsterdam Noord (VEBAN), Stichting Zuidoost City, Vereniging Amsterdam City, Vereniging van Amstelveense Detaillisten (VAD), Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) en Nieuw Ondernemend Aalsmeer (NOA).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie