De nieuwe groep ZAAI-deelnemers.
De nieuwe groep ZAAI-deelnemers. Gemeente Amstelveen

Kennis- en netwerkprogramma ZAAI voor starters Amstelveen weer begonnen

19 januari 2023 om 07:00 Economie

AMSTELVEEN Een nieuwe groep van 49 startende ondernemers is gestart met ZAAI, het ontwikkelprogramma van de gemeente Amstelveen. De gemeente ondersteunt, samen met Ondernemersvereniging Amstelveen en de Rabobank, startende ondernemers met een pakket van masterclasses, intervisie, netwerkevenementen en bedrijfsbezoeken. De 49 deelnemers komen uit uiteenlopende branches: van direct marketing tot hoeden maken en van creatieve bedrijven tot dienstverlening, bouwadvies, welzijn en beauty en van medische producten tot een platform voor verzorgers en paardeneigenaren.

“Ondernemers zijn belangrijk voor de gemeente. Daarom helpen wij al jaren startende ondernemers via het ZAAI-programma. Wij versterken de ondernemersvaardigheden met kennissessies en brengen hen in contact met andere Amstelveense ondernemers,” licht wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) toe. “Op deze manier wordt gewerkt aan de ondernemersvaardigheden en -capaciteit. Ambitie, ondernemerschap en doorzettingsvermogen vormen de basis voor succes. Door ondernemers in de cruciale startfase te ondersteunen met kennis en netwerk, legt ZAAI het fundament voor een bestendige groei in de toekomst. Immers: alleen ga je sneller, samen kom je verder. Starters zijn ook belangrijk voor de vernieuwing en vitaliteit van de economie.” 

ENGELS In 2022 was ZAAI voor het eerst ook toegankelijk in het Engels. Vanwege het succes wordt hiermee door gegaan.  

Het nieuwe traject van ZAAI duurt zes maanden. Het groei- en verbindtraject voor startende ondernemers in Amstelveen wordt jaarlijks uitgevoerd en bestaat uit leerzame masterclasses van ervaren trainers, inspirerende bedrijfsbezoeken in Amstelveen, meerdere intervisiebijeenkomsten met mededeelnemers en het bijwonen van netwerkbijeenkomsten met het lokale MKB.

Meer informatie over het programma, de selectiecriteria voor deelname en de inschrijfmogelijkheid zijn te vinden op www.zaaiamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie