BIZ Oude Dorp krijgt een bjdragwe voor verlevendiging van het gebied met themamarkten.
BIZ Oude Dorp krijgt een bjdragwe voor verlevendiging van het gebied met themamarkten. Gemeente Amstelveen

Steun voor themamarkten in Oude Dorp en voor vervolg ‘Back on Track´

16 december 2022 om 15:00 Economie

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft aan twee nieuwe initiatieven subsidie verleend vanuit het Stimuleringsfonds Lokale Economie. Dit zijn de laatste twee die subsidie kunnen krijgen uit het fonds. De eerste aanvraag die is toegekend is van Ondernemersvereniging Amstelveen die steun vroeg voor een vervolg van het succesvolle trainingsprogramma ‘Back on Track’. De tweede toegekende aanvraag komt van de samenwerkende ondernemers van het Oude Dorp. Zij vroegen subsidie aan voor verlevendiging van dit gebied met jaarlijks drie themamarkten.

“Als college van B en W willen we de Amstelveense economie versterken door het verlenen van subsidies uit het Stimuleringsfonds Lokale economie. Veel ondernemers hebben het na corona en door de huidige prijsstijgingen nog steeds moeilijk. In deze tijden en onder deze omstandigheden, kunnen Mkb’ers goed ondersteuning gebruiken. En hierdoor kunnen we ook de onderlinge samenwerking tussen Amstelveense ondernemers nog verder verbeteren. Door cofinanciering van 25 procent blijven we samen met ondernemers investeren in het lokale ondernemersklimaat,” licht wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) toe.

SUCCES Darshan Sloot, directeur van Ondernemersvereniging Amstelveen, is verheugd dat ‘Back on Track’ dankzij het stimuleringsfonds in 2023 een vervolg kan krijgen. “We kunnen wel zeggen dat Back on Track een succes was. Meer dan 300 deelnemers volgden meer dan 50 trainingen. Met alle mediapartners, trainers, communicatie-experts, locaties, cateringbedrijven erbij opgeteld heeft dit project meer dan 400 ondernemers steun geboden.”

BACK ON TRACK 2.0 Op dit moment staan ondernemers voor hele nieuwe uitdagingen, die voor velen zelfs een grotere impact hebben dan corona, zoals de energiecrisis, enorme kostenstijgingen, een overspannen arbeidsmarkt en hoge werkdruk. Maar daarnaast spelen ook thema’s als duurzaamheid, innovatie en internationalisering  voor de toekomstbestendigheid van deze ondernemers een grote rol. Het nieuwe Back on Track programma zal zich vooral richten op het MKB en de uitdagingen en thema’s waar zij nu en in de toekomst mee te maken hebben.  MKB ondernemingen gaan tijdens het programma met elkaar en met experts in gesprek. Alle Amstelveense ondernemers kunnen meedoen aan het project. Meer informatie volgt op www.oa-amstelveen.nl/backontrack.

OUDE DORP Ook de aanvraag van Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) Oude Dorp is gehonoreerd. Om het gebied te verlevendigen willen de samenwerkende ondernemers de komende vier jaar, elk jaar drie themamarkten organiseren die passen bij de sfeer van het Oude Dorp. Ook de buurondernemers de Amsterdamseweg worden betrokken bij de markten. 

STIMULERINGSFONDS Vanuit het lokaal coronafonds is 750.000 euro gereserveerd voor het Stimuleringsfonds lokale economie. Met het toekennen van deze laatste bedragen is het totale bedrag beschikbaar gesteld aan diverse projecten die de lokale economie steunen. Met het Stimuleringsfonds investeert het Amstelveense MKB samen met de gemeente bijna 950.000 euro in de lokale economie. Meer informatie over het Stimuleringsfonds Lokale Economie is te vinden op amstelveen.nl/ondernemen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie