Wethouder Adam Elzakalai tijdens de informatieavond over het ZAAI-programma die eind november plaatsvond in P60.
Wethouder Adam Elzakalai tijdens de informatieavond over het ZAAI-programma die eind november plaatsvond in P60. Gemeente Amstelveen

Inschrijving voor nieuw ZAAI-traject voor startende ondernemers geopend

6 december 2022 om 09:31 Economie

AMSTELVEEN Startende ondernemers in Amstelveen kunnen zich aanmelden voor een nieuwe editie van het gratis kennis- en netwerktraject ZAAI van de gemeente Amstelveen. De gemeente Amstelveen ondersteunt, samen met de Ondernemersvereniging Amstelveen en de Rabobank, startende ondernemers met een pakket van masterclasses, intervisie, netwerkevenementen en bedrijfsbezoeken. In het ZAAI-traject kunnen deelnemers ook met andere ondernemers sparren over de uitdagingen die zij als startende ondernemer tegenkomen.


In het ZAAI-traject wordt in startende ondernemers geïnvesteerd (’gezaaid’) zodat zij succesvol kunnen groeien. Het traject duurt zes maanden en bestaat uit: masterclasses van ervaren trainers, die tevens zelfstandig ondernemers zijn, bedrijfsbezoeken in Amstelveen, informatieve gesprekken met mededeelnemers en het bijwonen van netwerkbijeenkomsten met het lokale Midden en Klein Bedrijf (MKB).

Tijdens de ZAAI-informatiebijeenkomst die eind november in P60 plaatsvond, waren ruim 90 geïnteresseerden aanwezig. Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) sprak hen toe over het belang van ondernemerschap en ondernemers voor de gemeente Amstelveen. “Startende ondernemers zijn van belang voor de vitaliteit en modernisering van de Amstelveense economie. Ons ZAAI-programma reikt starters kennis aan om de ondernemersvaardigheden en –capaciteit te versterken en brengt hen in contact met ervaren ondernemers. Met ZAAI bieden we zowel Engelstalige als Nederlandstalige startende ondernemers de kans om zich succesvol te ontwikkelen, te ‘groeien’ en te ‘oogsten.”

In 2023 gaat zowel een Nederlandstalige als Engelstalige groep van start. Tot en met 20 december 2022 kunnen leergierige en ambitieuze startende ondernemers van Amstelveen zich inschrijven. Meer informatie over het programma, de selectiecriteria voor deelname en de inschrijfmogelijkheid is te vinden op www.zaaiamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie