Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) bedankt ondernemers van BIZ Rembrandtweg Noord. Op de kaart staat de tekst; 'Bedankt voor jouw lef en doorzettingsvermogen'.
Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) bedankt ondernemers van BIZ Rembrandtweg Noord. Op de kaart staat de tekst; 'Bedankt voor jouw lef en doorzettingsvermogen'. Gemeente Amstelveen

Amstelveen zet lokaal bedrijfsleven in het zonnetje op Dag van Ondernemer

18 november 2022 om 14:34 Economie

AMSTELVEEN Vandaag (18 november) is het de landelijke ‘Dag van de Ondernemer’. Ook Amstelveen zet het lokale bedrijfsleven op deze dag in het zonnetje. “We bedanken onze ondernemers voor hun lef en doorzettingsvermogen en steken we hen een hart onder de riem in deze voor velen toch moeilijke tijd,” aldus wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken). Vanmorgen bezocht hij de ondernemers van twee Bedrijveninvesteringszones (BIZ) in Amstelveen.  Vanavond vindt de finale plaats van de Ondernemersverkiezing van het Jaar waar het hele Amstelveense bedrijfsleven in het middelpunt staat.

“Veel ondernemers hebben het moeilijk. Juist daarom verdienen zij die aandacht dit jaar extra vanwege hun flexibiliteit en inzet,” aldus wethouder Elzakalai. “Als gemeente hebben we veel contact met individuele ondernemers en branche- en ondernemersverenigingen. We ondersteunen hen waar mogelijk, onder andere via ons Ondernemersloket. De raad heeft ook een noodfonds voor acute lokale noodondersteuning in het leven geroepen. Het college is druk bezig om een Plan van Aanpak voor het noodfonds te maken. Ondernemers verdienen waardering en aandacht voor hun economische en maatschappelijke bijdrage aan Amstelveen, vooral nu.”

(Tekst gaat door onder de foto)


Wethouder Elzakalai reikte ook een bedankje uit aan BIZ Amsterdamseweg. - Gemeente Amstelveen

GEZELLIG EN VEILIG De wethouder bezocht vanmorgen onder meer de Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) Amsterdamseweg, die begin dit jaar is gestart. De BIZ telt  meer dan 62 leden en zet in op een gezellig en veilig gebied door onder meer  een betere en mooiere inrichting van de openbare ruimte. Dat moet  onder meer gestalte krijgen door feestverlichting, bloemen en verbetering van de uitstraling. De eerste resultaten van de BIZ worden binnenkort zichtbaar.  Verder gaat de BIZ de komende jaren evenementen organiseren met een sportief tintje en wordt ingezet op promotie van het gebied. Zo steunen de ondernemers  de 10 kilometerloop van de Lentemarathon Amstelveen die via  de Amsterdamseweg gaat. Ze  willen daar samen een evenement van maken om het winkelgebied te promoten.

AANKLEDING BUITENRUIMTE Adam Elzakalai ging ook op bezoek bij de BIZ van het winkelgebied Rembrandtweg Noord die begin 2023 van start gaat. De ondernemers willen de onderlinge samenwerking verbeteren en gezamenlijk investeren in het ondernemersklimaat. Deze BIZ gaat samen met de subsidie uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie de komende jaren investeren in aankleding van de buitenruimte, sfeerverlichting en promotie en marketing van het gebied.

SUBSIDIE “De gemeente stimuleert de nieuwe Bedrijfsinvesteringszones door middel van een subsidie. We vinden het belangrijk dat onze ondernemers samenwerken en zo investeren in een beter ondernemersklimaat. Dit is goed voor de ondernemers en de economie,” licht wethouder Elzakalai toe.

GRANDE FINALE Vanavond worden tijdens de Grand Finale van Ondernemer van het Jaar verkiezing in de volgende categorieën de winnaars bekendgemaakt: Starter/Startup, ZZP, MKB tot 50 werknemers, MKB vanaf 50 werknemers, overall Winnaar Verkiezing Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2022-2023 en de publieksprijs. Voor meer informatie over deze verkiezing: ovhj-amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie