Wethouder Floor Gordon met de ZAAI-deelnemers.
Wethouder Floor Gordon met de ZAAI-deelnemers. Aangeleverd

Kennistraject ZAAI voor startende Amstelveense ondernemers afgerond

30 juni 2022 om 09:30 Economie

AMSTELVEEN Ruim 10 jaar geleden begon de gemeente Amstelveen met het ZAAI-coachtraject voor startende ondernemers. Dit jaar volgden 47 startende ondernemers het coachprogramma, 24 Engelstalige en 23 Nederlandstalige deelnemers. Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) was bij de afsluitende bijeenkomst van ZAAI 2022 in Poel’s Up.

De gemeente Amstelveen organiseert ZAAI in nauwe samenwerking met de projectpartners Ondernemersvereniging Amstelveen en Rabobank Amstel & Vecht. De groep startende ondernemers is een half jaar lang begeleid door middel van masterclasses, intervisiesessies, netwerkevenementen en bedrijfsbezoeken. In het traject wordt de starters kennis aangereikt om de ondernemersvaardigheden en -capaciteit te versterken. Ook worden ze in contact gebracht met ervaren ondernemers. 

Wethouder Floor Gordon (economische zaken): “ZAAI levert startende ondernemers die de ideeënfase voorbij zijn en maximaal 3 jaar actief zijn echt een ‘boost’ voor hun onderneming. Met het ZAAI-programma bieden we zowel Engelstalige als Nederlandstalige startende ondernemers de kans om zich succesvol te ontwikkelen, te ‘groeien’ en te ‘oogsten’. Amstelveen is écht een internationale en ondernemende gemeente. Daar zijn we trots op en dat koesteren we.”

BELANGRIJK VOOR ECONOMIE “Startende bedrijven zijn van belang voor de vitaliteit en modernisering van de Amstelveense economie”, vervolgt de wethouder. “Jonge bedrijven als ‘Eat Your Microgreens of ‘My Moneytree’ zijn daar een goed voorbeeld van. Door deelname aan netwerkbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken is het netwerk van de deelnemers heel erg gegroeid. De kennis van ondernemen is versterkt door de masterclasses gericht op ondernemersvaardigheden. Daarnaast zorgt de intervisie, die door veel groepen worden doorgezet, dat ondernemers zichzelf blijven coachen en elkaar scherp houden. Deze editie vielen mij in het bijzonder de professionaliteit, het enthousiasme en de innovatiekracht op van de deelnemers. Ik ben ontzettend trots dat de nieuwe internationale ZAAI groep zo’n doorslaand succes is gebleken. Op naar volgend jaar”, aldus Gordon.

ZAAI 2023 Begin 2023 gaat er weer een nieuw ZAAI-Amstelveen programma van start. Kijk voor informatie over het ZAAI programma op de website van Zaai: www.zaaiamstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie