De winnende klas van De Westwijzer met wethouder Floor Gordon (linksachter).
De winnende klas van De Westwijzer met wethouder Floor Gordon (linksachter). Gemeente Amstelveen

De Westwijzer wint schoolreisje naar Nemo met inzamelen elektronisch afval

8 juni 2023 om 15:42 Duurzaamheid

AMSTELVEEN Basisschool De Westwijzer uit Westwijk is met 4.722 ingezamelde kleine en oude elektronische apparaten de winnaar geworden van de E-waste Race 2023 in Amstelveen. De deelnemende klas wint een geheel verzorgd schoolreisje naar science museum NEMO in Amsterdam. Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid en Natuur- en milieueducatie) heeft de prijs overhandigd.

“Ik ben trots op deze klas die bijna 5.000 elektronische apparaten heeft ingezameld,” zegt de wethouder. “Ze hebben zelf affiches gemaakt, zijn deuren langs gegaan, hebben in andere klassen voorlichting gegeven. Zowel kinderen als volwassenen leren door de E-waste Race bewuster met het thema recyclen om te gaan. Het is ook echt belangrijk dat we deze apparatuur apart inzamelen. Bruikbare onderdelen halen we eruit om opnieuw te gebruiken. En dat is allemaal goed nieuws voor ons milieu.”

Vier Amstelveense basisscholen hebben de afgelopen maand meegedaan aan de E-waste race. De scholen haalden met hulp van buurtbewoners in totaal 8.304 oude elektronische apparaten op. Dit zijn ruim 3.000 stuks meer dan vorig jaar. Tijdens de race konden bewoners hun oude elektronische apparaten, zoals een oud toetsenbord, keukenmachine of defecte smartphone, online aanbieden, leerlingen kwamen de spullen dan thuis ophalen. Ook hielpen de scholieren mee om kapotte apparaten te repareren bij het Repair Café. Bewoners van Amstelveen kunnen hier gratis spullen repareren met vrijwilligers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie