Buitenunit van hybride warmtepomp op een plat dak, waarop in dit voorbeeld ook zonnepanelen liggen.
Buitenunit van hybride warmtepomp op een plat dak, waarop in dit voorbeeld ook zonnepanelen liggen. Gemeente Amstelveen

Amstelveen verlengt inschrijftermijn inkoopactie hybride warmtepompactie

27 mei 2023 om 07:00 Duurzaamheid

AMSTELVEEN Om inwoners de stimuleren om duurzame te zetten, heeft  de gemeente Amstelveen voor het eerst een inkoopactie voor hybride warmtepompen georganiseerd. Om alle geïnteresseerden de kans te geven om zich vrijblijvend in te schrijven is de inschrijftermijn verlengd van 8 tot en met 30 juni 2023. Een hybride warmtepomp kan worden geïnstalleerd in woningen die goed geïsoleerd zijn en voldoende ruimte voor de buitenunit hebben. 

Bij de collectieve inkoopactie gaat het om materialen van hoge kwaliteit en lange garanties. De hybride warmtepomp wordt geplaatst door een ervaren installateur die werkt met standaardprijzen. “We zijn verheugd dat we deze inkoopactie kunnen aanbieden aan onze inwoners. Met een hybride warmtepomp bespaar je gas en daarmee op de energiekosten. De cv-ketel verwarmt het water en springt soms bij om te verwarmen, bijvoorbeeld als het buiten vriest. De hybride warmtepomp zorgt voor 50 tot 80 procent van de verwarming van de woning, de cv-ketel doet de rest,” licht wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) toe. 

Een woning si geschikt voor een hybride warmtepomp als die voldoende geïsoleerd is. Een woning met een bouwjaar voor 1988 moet vloer-, spouw- en dakisolatie en HR++ glas in verwarmde ruimtes hebben. Daarnaast moet bij installatie rekening gehouden worden met geluidsnormen. De buitenunit kan worden geplaatst bij hoek-, 2-onder-1-kap- of vrijstaande woningen. Bij tussenwoningen moet de buitenunit geplaatst kunnen worden op een plat dak, de tuin moet breder dan 6 meter zijn of de uitbouw vanaf de woning moet minimaal 3 meter lang en 2 meter breed zijn.

Op 11 mei vond de online informatieavond plaats. Tijdens de online informatieavond werd uitgelegd wat een hybride warmtepomp is, wat de voor- en nadelen zijn, wat de hybride warmtepomp kost en wat die op kan leveren qua besparing? Ook werd verteld over de inkoopactie, of een warmtepomp geluid maakt en welke subsidies er zijn. Inwoners kunnen de informatieavond terugkijken via Hybride warmtepompactie Amstelveen (regionaalenergieloket.nl).

Inschrijven voor de inkoopactie kan tot uiterlijk 30 juni 2023 via Hybride warmtepompactie | Regionaal Energieloket. Op die website is ook meer informatie over de actie te vinden. Na de inschrijving wordt gevraagd om gegevens van de woning en foto’s te delen. Daarna worden de situatie en wensen besproken en stelt de adviseur een prijsindicatie en besparingsindicatie op. Als de inwoner akkoord gaat met die prijsindicatie, wordt de installatie-voorbereiding ingepland. Tijdens de voorbereiding videobelt de inwoner met een technisch adviseur en lopen ze samen de situatie goed door. Daarna volgt een definitieve offerte. Bij akkoord doet de inwoner een aanbetaling van 2.000 euro en wordt de installatie van de hybride warmtepomp ingepland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie