VvE-leden en -huurders kunnen op de informatiemarkt interactief informatie verzamelen over het besparen van energie en isoleren.
VvE-leden en -huurders kunnen op de informatiemarkt interactief informatie verzamelen over het besparen van energie en isoleren. Gemeente Amstelveen

Informatiemarkt over verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaren

28 maart 2023 om 15:00 Duurzaamheid

AMSTELVEEN Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen houdt de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van haar complex. 

Tijdens de markt kunnen VvE-leden en -huurders interactief informatie verzamelen over het besparen van energie, isoleren en het op een goede manier instellen van de cv-installatie zodat het cv-water gelijkmatig wordt verspreid over de verwarmingselementen (waterzijdig inregelen).

COMPLEX

Voor VvE’s is het volgens de gemeente vaak lastig om het energielabel te verbeteren, omdat de besluitvorming complex is. “Speciaal om leden en huurders van VvE’s te helpen met het zetten van duurzame stappen organiseren we deze informatiemarkt,” licht wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid). “Als VvE is het lastig om te starten met verduurzamen, omdat je het met elkaar eens moet zijn over de maatregelen en de financiering. Met concreet advies en  voorbeelden willen we de drempel voor VvE’s om bij te dragen aan duurzame ambities verlagen. Ons Servicepunt Energieadvies kan hierbij ondersteunen.” 

LEVERANCIERS

Het Servicepunt Energieadvies, energiecoaches en verschillende leveranciers delen woensdagavond 19 april informatie over energiezuiniger en comfortabeler wonen, subsidieregelingen, financieringsmogelijkheden en hoe zij daarbij kunnen ondersteunen. Ook aanwezig zijn een bouwkundig adviesbureau, een EPC-adviseur, een procesbegeleider en energiebedrijf Eneco. 

AANMELDEN

De informatiemarkt vindt op woensdag 19 april van 19.30 tot 21.30 uur in het Noorddamcentrum aan Noorddammerweg 1 in Amstelveen). Aanmelden kan via servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl onder vermelding van naam en adres en naam van de VvE.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie