Een eerder gedumpte kat die opgevangen werd door de Dierenambulance.
Een eerder gedumpte kat die opgevangen werd door de Dierenambulance. Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland

Onderzoek naar aanstellen van dierenhandhaver in Amstelveen

14 november 2022 om 10:41 Dieren

AMSTELVEEN De gemeenteraad is woensdag akkoord gegaan met een motie van Goed voor Amstelveen (GvA) om te onderzoeken of het aanstellen van een dierenhandhaver mogelijk is. “Medewerkers van de Dierenambulance hebben regelmatig te maken met conflicten tussen huisdier-eigenaren dan wel het onvermogen van eigenaren om goed voor hun dieren te zorgen,” zei GvA-fractieleider Jacqueline Höcker. “Zij hebben echter geen mandaat om in actie te komen tegen die eigenaren om dieren te beschermen. De politie is niet deskundig en heeft er ook geen tijd voor.” 

Dat maakt volgens Höcker een dierenhandhaver noodzakelijk. Volgens wethouder Floor Gordon is het aanstellen van zo iemand juridisch lastig: “De wet maakt dat op dit moment niet mogelijk. Maar er wordt wel mee geëxperimenteerd in gemeenten.” 

De wethouder toonde zich bereid om in de geest van de motie aan de slag te gaan in de vorm van een nauwere samenwerking van onder meer handhavers en dierenpolitie, De motie werd aangenomen met 30 stemmen voor en 7 tegen.

DUURZAAMHEIDSDOELEN Jacqueline Höcker diende ook een amendement in op de gemeentebegroting 2023 om een werkbudget van 50.000 euro beschikbaar te stellen voor de zogeheten SDG-duurzaamheidsdoeleinden (Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties). De gemeente heeft deze doelen omarmd en richt zich in het kader hiervan in 2023 op participatie, oftewel het vergroten van de betrokkenheid van inwoners. Het amendement werd met 32 stemmen voor en 5 tegen aangenomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie