Afbeelding
Pixabay

Politie Amstelveen waarschuwt: ‘Warm weer? Hond uit de auto!’

23 juli 2022 om 14:30 Dieren

AMSTELVEEN De politie in Amstelveen kreeg afgelopen week twee keer te maken met eigenaren die hun hond(en) in de auto achterlieten. 

Samen met medewerkers van 0=AZWEOeP1XS8e1kXbbvAFDBiHVgsdhdHPppSMeBW8h3kxSqtKHOK1kpnYfDemHS5PMvrnsMVfZsWCzIshmz6G-Uof0nTj-31K-gXXV806dK4HDFtUpkx8_UF3uc_cQfd5FgWzo1hdvzdI43HC7Sg8TdB9FzfcLSmDYLu9RMjUl0ZEiYhjUAw2kYZfWe0JwvXgyd4&__tn__=kK-R" tabindex="0" target="_blank">Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland werd dinsdag een hond uit een geparkeerde camper gehaald, meldt de politie op Facebook. De hond zat in een bench zonder water terwijl de buitentemperatuur op dat moment 33 graden was. De hond is in beslag genomen en de eigenaar is later op het politiebureau verhoord waarna proces-verbaal werd opgemaakt. De officier van justitie heeft een boete van 400 euro opgelegd. De hond is inmiddels wel weer terug bij de eigenaar.

Donderdagmiddag moesten agenten in actie komen op het parkeerterrein Escapade. Daar zaten twee Jack Russels opgesloten in een geparkeerde auto. De honden waren sloom maar doken wel meteen op het water dat door een klein kiertje in de auto kon worden gegoten. Via het dakraam konden de deuren worden geopend waarna de honden uit de auto werden gehaald. Vrij snel kwam de eigenaresse aanlopen. Ze heeft een officiële waarschuwing gekregen die geregistreerd is in het politiesysteem.

Dit weekend wordt het weer warm en daarom dringt de politie erop aan vooral niet de hond achter te laten in de auto.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie