Coronatest.
Coronatest. Pixabay

Coronatestlocatie Amstelveen gesloten, vaccinatielocatie blijft open

10 januari 2023 om 16:26 Corona

AMSTELVEEN De coronatestlocatie aan de Bovenkerkerweg in Amstelveen is sinds 1 januari gesloten, omdat er maar weinig gebruik van werd gemaakt. De vaccinatielocatie in hetzelfde gebouw aan de Bovenkerkerweg blijft wel geopend. De dichts bijzijnde testlocatie van de GGD is nu Paviljoen Zuid bij de RAI aan Europaplein 24 in Amsterdam.

Het aantal door de GGD afgenomen testen nam met ingang van 11 april al fors terug, omdat toen het officiële advies verviel om een positieve zelftest te laten bevestigen in een GGD-teststraat. Sindsdien volstaat een zelftest. Die moet gedaan worden bij klachten, bij contact met iemand met iemand met een coranabesmetting of bij terugkeer uit het buitenland. De bedoeling is dat betrokkene na een positieve uitslag van een zelftest direct in isolatie gaat en geen bezoek meer ontvangt. De positieve testuitslag hoeft niet gemeld te worden bij de GGD.

Voor kwetsbare groepen zoals bewoners van verpleegtehuizen geldt wel het advies om bij klachten een coronatest door de GGD te laten doen. Meer informatie hierover is te vinden op ggd.amsterdam,nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie