Afbeelding
Foto: Pixabay

Gratis coronazelftest voor minima en vaccinaties ook deze zomer

26 juli 2022 om 10:45 Corona

AMSTELVEEN De zomer is begonnen; mensen gaan op vakantie, naar festivals en er lekker op uit, allemaal zonder maatregelen tegen de verspreiding van Covid. Het virus is er echter nog steeds, waarschuwt de gemeente en dringt aan er alert op te blijven. Wie klachten heeft, zoals verkoudheidsklachten, hoesten, koorts, benauwdheid, of verlies van reuk of smaak wordt aangeraden een coronatest te doen. 

In de meeste gevallen is een zelftest voldoende. Voor inwoners van Amstelveen met een laag inkomen zijn zelftesten, zolang de voorraad strekt, gratis af te halen bij drie wijkcentra van Participe tussen 9.00 en 17.00 uur: Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1; Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140 en Wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3.

Testen bij de GGD is nodig voor zorgmedewerkers; inwoners van een verpleeghuis of een andere instelling met kwetsbare personen; mensen die thuis wonen en naar de dagbesteding gaan; mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet met hulp van anderen en mensen die een herstelbewijs nodig hebben. Wie in een van deze categorieën valt kan van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur binnenlopen of een afspraak maken bij de vaccinatie- en testlocatie van de GGD in Amstelveen.

Na een positieve zelftest of positieve testuitslag van de GGD is isolatie nodig. Dat betekent thuis blijven en op een eigen kamer, zodat de kans op besmetting van huisgenoten minimaal is.

VACCINATIE De vaccinaties, booster- en herhaalprik tegen corona zijn gratis te halen bij de GGD vaccinatielocaties. Kinderen vanaf 5 jaar komen in aanmerking voor de basisvaccinaties. Jongeren en volwassenen vanaf 12 jaar mogen daarna ook een boosterprik. De herhaalprik is bedoeld voor mensen van 60+ die langer dan 3 maanden geleden hun laatste vaccinatie of coronabesmetting hebben gehad. Binnenlopen of vooraf een afspraak maken kan bij de GGD vaccinatie- en testlocatie aan Bovenkerkerweg 6-8 in Amstelveen. Deze blijft de hele zomer open. Openingstijden zijn: maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie