Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Kraanvogels als steunbetuiging van Japanse gemeenschap aan Amstelveen

6 oktober 2020 om 12:30 Corona

AMSTELVEEN Mevrouw Osada en mevrouw Ekannan overhandigden maandag namens de Japanse gemeenschap in Amstelveen een slinger van 1.000 gevouwen kraanvogels aan burgemeester Tjapko Poppens. De slinger is een uiting van betrokkenheid en medeleven van de Japanse aan de Amstelveense gemeenschap in deze bijzondere periode en een wens dat de coronaperiode snel ten einde komt. 

De kraanvogel staat in de Japanse traditie voor genezing en herstel na een periode van ziekte.
De 1.000 kraanvogels zijn gevouwen door verschillenden groepen uit de Japanse gemeenschap. De slinger krijgt een plekje in de bibliotheek in het Stadshart, zodat deze zichtbaar is voor iedereen.

De overhandiging van de slinger vond plaats een dag voorafgaand aan de landelijke herdenkingsdag op 6 oktober. Op deze dag wordt stil gestaan bij de mensen die zijn overleden aan het virus, maar ook bij het verlies van een baan of ander verdriet in deze periode. In Amstelveen werden op 7 juli met het Hart van Medeleven in de Stadstuinen alle mensen die in de coronaperiode zijn overleden herdacht. Op 6 oktober krijgt het Hart van Medeleven een vaste plek op begraafplaats Zorgvlied.

Hans Jansen, voorzitter van SAKB KunstLokaal, was ook bij de overhandiging aanwezig. De Japanse gemeenschap heeft een ontmoetingsruimte in hetzelfde gebouw als SAKB KunstLokaal en doet verschillende activiteiten samen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie