Bij Platform C kunnen bezoekers onder meer kennismaken met het aanbod op gebied van zingen, dansen en acteren.
Bij Platform C kunnen bezoekers onder meer kennismaken met het aanbod op gebied van zingen, dansen en acteren. Musicalafdeling MDA

Dag lang cultuur proeven rond Stadsplein

17 augustus 2018 om 11:00 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Culturele instellingen houden op zaterdag 8 september aan het Stadsplein in Amstelveen gezamenlijk een open dag. Het Cobra Museum, Poppodium P60, Platform C, Schouwburg Amstelveen en de Bibliotheek zetten hun deuren open en nodigen belangstellenden uit om een kijkje te nemen.

Alle instellingen verzorgen een gevarieerd programma. Om 13.00 uur wordt de open dag officieel geopend met een daverend optreden op het Stadsplein. Voor kinderen is er een puzzeltocht langs de instellingen, waarmee ze kans maken op een mooie prijs.

Het Cobra Museum geeft iedereen op 8 september gratis toegang tot het museum en biedt de unieke mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het depot, waar duizenden kunstobjecten liggen opgeslagen. Ook kunnen bezoekers samen met tentoonstellingsmakers een rondje door het muziek lopen en is er een schilderworkshop voor kinderen.

In P60 kunnen bezoekers alle bijzondere plekjes van het gebouw ontdekken. Ze kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan een rondleiding, verzorgd door directeur-bestuurder Gerard Lohuis. Ook wordt het aanbod in het nieuwe seizoen belicht.

Platform C zet tijdens deze open dag haar deuren wijd open voor iedereen en presenteert het aanbod op gebied van zingen, muziek maken, dansen, acteren, een taal leren, kunst bekijken, fotograferen, creatief bezig zijn en nog veel meer.

In de Schouwburg mogen bezoekers lekker dwalen in het achterhuis met de kleedkamers, de artiestenfoyer en het toneelhuis. Artiesten geven voorproefjes (Lavinia Meijer en Hans Dulfer Band) en er worden films gedraaid in de nieuwe filmzaal. Tijdens de open dag gaat ook de voorverkoop van Youp van ’t Hek en Brigitte Kaandorp van start.

De Bibliotheek heeft tijdens de open dag het motto: ´Kijk door andermans ogen´. Bezoekers kunnen de ‘levende boekencollectie’ ontmoeten: mensen die net even anders zijn. Ze kunnen 20 minuten ´geleend´ worden om hen het hemd van het lijf te vragen. Ook is het mogelijk om mee te doen aan het taalcafé en ervaar hoe lastig of leuk het is om een compleet andere taal te leren. Ook voor kinderen is er van alles te doen.

Meer info over de activiteiten en aanvangstijden is te vinden op de sites van de culturele instellingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie