Dronken jongeren luid met elkaar pratend bovenin het klimtoestel op het Stadsplein.
Dronken jongeren luid met elkaar pratend bovenin het klimtoestel op het Stadsplein. robert van waning

Stadspleinbewoner ergert zich flink

24 juli 2018 om 16:09 lokaal

AMSTELVEEN Roken waar het niet mag, nachtelijke overlast, zwerfvuil, in het openbaar drinken en scooters op plekken waar ze niet zijn toegestaan. Stadspleinbewoner Robert van Waning ergert zich groen en geel aan het gebrek aan handhaving en orde in het centrum.

,,Het speeltoestel op het Stadsplein is een geweldig ding waar veel jonge kinderen veel plezier van hebben. 's Avonds wordt het klimtoestel echter vaak gebruikt door oudere jeugd, als een soort hangplek", klaagt Van Waning in een mail aan het Amstelveens Nieuwsblad. ,,Dit is niet prettig voor bewoners van de eerste verdieping van ons gebouw, omdat dat klimtoestel vlak onder hun raam staat. Wie op het klimtoestel gaat staan, kan zelfs bij die woningen naar binnen kijken. De gesprekken kunnen ook erg luidruchtig zijn. Dat is 's nachts ronduit hinderlijk. Het gebruik van het klimtoestel zou aan een maximum leeftijd gebonden moeten zijn."

,,Soms halen de jongeren een biertje bij P60 en drinken dat dan luid met elkaar pratend bovenin het klimtoestel op. Het kan zomaar 5.00 uur worden. Dat is natuurlijk in strijd met het alcoholverbod op de openbare weg, maar dat wordt nauwelijks gehandhaafd. Het is vervelend om met dit warme weer de ramen en balkondeuren gesloten te moeten houden."

,,Veel stadsbesturen van bijvoorbeeld Amersfoort, Tilburg, Apeldoorn, 's Hertogenbosch, Maastricht, Arnhem, Nijmegen, en Leeuwarden hebben veel moeten investeren om hun centrum weer aantrekkelijk te maken voor bewoners. In Amstelveen gaat het voorlopig nog de verkeerde kant op. Er wordt meer rekening gehouden met horeca dan met de bewoners".
Het instellen van een rookvrije zone onder de luifel bij de ingang van Bieb/Venstra, is een andere ergernis van Van Waning. ,,Op zichzelf een goed idee. Het is echter een raar gezicht om mensen te zien roken onder een bord waarop staat dat roken verboden is. Voor de vele kinderen die daar langskomen is het geen goed voorbeeld, noch dat roken noch het gedogen ervan ondanks een uitdrukkelijk verbod."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie