Ole Bredschneijder won de finale van het heren enkelspel.
Ole Bredschneijder won de finale van het heren enkelspel. LTC Startbaan

Veertigste editie Open Startbaan tennis- en padeltoernooi groter dan ooit

27 juni 2022 om 10:25 Tennis

AMSTELVEEN Op Park Startbaan was de afgelopen week op alle niveaus prachtig tennis en padel te genieten. Naast het bekende OST tennistoernooi, met 422 deelnemers, was er voor het eerst sinds twee jaar weer een nationaal ranking toernooi NRt** met 64 enkelspelers. Een aantal spelers plaatsten zich via het kwalificatietoernooi, in totaal deden er 142 tennissers op nationaal niveau mee. Helemaal nieuw was het nationale P-100 padeltoernooi met 203 deelnemers. In het slotweekend werden er in totaal 51 finales gespeeld. Dankzij de goede organisatie en de inzet van alle vrijwilligers is dit 40ste OST toernooi met in totaal meer dan 700 deelnemers vlekkeloos verlopen.

Opvallend is, dat er een nieuwe generatie jonge spelers mee deed aan het nationale toernooi. De dames enkelspel finale werd door Klara Veldman (18 jaar) gewonnen van Annelin Bakker (17 jaar) met 6-0, 7-6. In de eerste set was het verschil kleiner, dan de stand aangaf. De tweede set werd erg spannend, omdat Klara Veldman haar voorsprong bijna uit handen gaf. In de beslissende tiebreak kwam zij ook op ruime voorsprong, liet haar tegenstander langszij komen, maar won de tiebreak toch met 9-7. Na afloop vertrok ze meteen naar Den Haag om een internationaal toernooi (ITF) te gaan spelen. Klara speelt bij Drive ITT Academy in Amsterdam.

De heren enkelspel finale was al even spectaculair. Ole Bredschneijder (20 jaar) won in twee sets van Brian Bozemoi met 7-5, 6-3. Deze partij was een optelsom van schitterende ralley’s, het publiek genoot volop van dit hoge spelniveau. In de eerste set kwam Ole mooi terug van een break achterstand. Daarna, in de tweede set, is zijn overwinning niet echt meer in gevaar geweest.

Ole Bredschneijder vond het OST een toernooi waar hij aan moest meedoen, omdat hij ook een tijdje heeft lesgegeven bij LTC Startbaan. Dankzij zijn winst in de finale stijgt hij nu op de nationale ranglijst naar rond de 50ste plaats. Hij heeft net als Klara Veldman internationale ambities. Zij staat toevallig ook 50ste op de damesranglijst. Dat past mooi bij Park Startbaan, dat dit jaar haar 50-jarig jubileum viert.

EXTRA PRIJZEN Al meer dan 20 jaar is Royal Coster Diamonds een trouwe sponsor van LTC Startbaan. Vanaf dit jaar is het bedrijf ook preferred partner van het OST, omdat het toernooi zo groot is geworden en er nu ook padel bij is gekomen. Beide finale winnaars werden verrast met kostbare horloges van het huismerk Royal Coster Diamonds naast de punten en de geldprijzen. Op het dameshorloge voor Klara, zaten zelfs nog een paar diamantjes.

LTC Startbaan kijkt terug op een geweldige week met toptennis en spectaculair padel, die werd afgesloten met spannende finales en veel enthousiast publiek in het zonnetje op het terras.

Klara Veldman (rechts) versloeg in de finale van het dames enkelspel Annelin Bakker. - LTC Startbaan