Overhandiging Groene Boost pakketten aan Vluchtelingenwerk. v.l.n.r. Koen Persoon (ANDERS Amstelland), Brent Kaandorp (Parfum Flower Company), Jacinta Guppertz (Vluchtelingenwerk), Marian Eerbeek (Vluchtelingenwerk), Essine Prins (OZ Planten) en Rona
Overhandiging Groene Boost pakketten aan Vluchtelingenwerk. v.l.n.r. Koen Persoon (ANDERS Amstelland), Brent Kaandorp (Parfum Flower Company), Jacinta Guppertz (Vluchtelingenwerk), Marian Eerbeek (Vluchtelingenwerk), Essine Prins (OZ Planten) en Rona Rastislav Janousek

‘Groene Boost’ voor 100 gezinnen op Wereld Plantendag

18 mei 2022 om 16:43 Lokaal Deel je nieuws

Stichting ANDERS Amstelland komt samen met bedrijven in actie voor kwetsbare gezinnen in een achterstandssituatie. Op woensdag 18 mei, Wereld Plantendag, kwamen zij samen met OZ Planten, AirSoPure en Parfum Flower Company in actie door 100 gezinnen uit de regio Amstelland te voorzien van een Groene Boost. Veel kwetsbaren ervaren een grote afwezigheid van groen in hun leven, voor hen is groen een luxe. En dat terwijl groen bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn. Middels een Groene Boost hebben 100 gezinnen nu een impuls ontvangen om hun woning te voorzien van luchtzuiverende planten en geurende bloemen.

Groene Boost

Op Wereld Plantendag hebben 100 kwetsbare gezinnen uit Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn in een achterstandssituatie een Groene Boost uitgereikt gekregen. Dit gebeurde in samenwerking met Vluchtelingenwerk Uithoorn & Amstelveen en de Voedselbank Aalsmeer, die de gezinnen dit graag aan wilden bieden. 

De Groene Boost pakketten bestonden uit planten met een luchtzuiverende werking, deze zijn beschikbaar gesteld door OZ Planten en AirSoPure. De planten waren voorzien van een stijlvolle pot waardoor de gezinnen een kant en klaar pakket hebben gekregen.

Daarnaast bevatte het pakket een bos geurende rozen en een bos droogbloemen, beschikbaar gesteld door Parfum Flower Company. De ontvanger werd vervolgens uitgedaagd om de rozen door te geven aan iemand die zij een hart onder de riem wilden steken. Door deze Pay-It-Forward, het doorgeven van een goede daad aan een ander, bouwt ANDERS Amstelland aan een beweging van geven en maken we met elkaar de wereld iets mooier.

Partner van ANDERS

Enthousiast geworden over het werk van ANDERS? ANDERS Amstelland verbindt bedrijven uit de regio met hun eigen product, dienst of talent aan lokale noden van kwetsbare mensen, om zo hulpvragen op te lossen en een netwerk van geven te creëren. Zo komen kapperszaken in actie voor moeders van de voedselbank, helpen accountants iemand met een cruciale belastingaangifte en ga zo maar door. De hulpvragers doen op hun beurt weer iets terug binnen hun mogelijkheden. ANDERS Amstelland is continu op zoek naar betrokken ondernemers die partner willen worden en in actie willen komen voor de aller kwetsbaarste. Informatie over ANDERS Amstelland is te vinden op www.stichtinganders.nl/amstelland. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie