De erehaag bij het raadhuis.
De erehaag bij het raadhuis. Foto: Orhan Sahin

Indrukwekkend eerbetoon voor overleden wethouder Ellermeijer

13 mei 2022 om 15:16 Overig

AMSTELVEEN De uitvaart van de zondag op 63-jarige leeftijd overleden wethouder Rob Ellermeijer heeft vandaag in besloten kring plaatsgevonden. Op de route naar de begraafplaats reed de rouwstoet langs het raadhuis, waar als indrukwekkend eerbetoon een erehaag werd gevormd door de leden van het college van B en W, leden van de gemeenteraad, medewerkers van de gemeente en anderen. Bij het raadhuis hing de vlag van Amstelveen halfstok.

Rob Ellermeijer was gemeenteraadslid voor de VVD in de periode van 2014 tot 2018. Daarna werd hij wethouder in de periode van 2018 tot 2022. Hij legde eind maart zijn werkzaamheden neer vanwege gezondheidsredenen.

Claudio Mancinelli, voorzitter van de lokale VVD-afdeling, en collega VVD-wethouder Herbert Raat noemen hem in een In Memoriam een bevlogen man met het hart op de goede plek. ‘Een harde werker die de VVD altijd heeft gesteund. Een man die er altijd was en op wie iedereen kon rekenen, altijd vriendelijk en met een luisterend oor. Dat Rob eind maart zijn taken moest neerleggen was geen gemakkelijk besluit voor hem. Rob heeft gestreden en gewerkt tot het laatste moment. Zelfs voor de gemeenteraadsverkiezingen ging hij nog mee de straat op.’

Rob Ellermeijer werd geboren in Amsterdam. Hij verhuisde op 8-jarige leeftijd naar Amstelveen om daar vervolgens voor altijd te blijven. “Rob had Amstelveen in zijn hart gesloten en dat merkte je in alles wat hij deed. Of het nu ging om de portefeuilles waar hij verantwoordelijk voor was of zijn eerdere activiteiten als raadslid of vrijwilliger; bij Rob kwamen inwoners en Amstelveen altijd op de eerste plaats. Wij herinneren hem als een betrokken Amstelvener, maar bovenal als een zeer gewaardeerde collega en geliefd mens,” aldus burgemeester Poppens maandag bij bekendmaking van het overlijden van de wethouder.


De erehaag werd gevormd door leden van het college van B en W, leden van de gemeenteraad, medewerkers van de gemeente en anderen - Foto: Orhan Sahin

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie