Musici Mitsuko Saruwatari piano en Marijn Meinders viool en toelichting.
Musici Mitsuko Saruwatari piano en Marijn Meinders viool en toelichting. Eigen foto

Concert Uriël Ensemble ‘Mozart het Wonderkind’ in Schouwburg Amstelveen

30 april 2022 om 13:20 Muziek

AMSTELVEEN Stichting Kamermuziek de Amstel presenteert in de concertserie kamermuziek 2021-2022 ‘Mozart, het Wonderkind’ uitgevoerd door het Uriël Ensemble op zondag 8 mei om 14.30 uur in de Schouwburg Amstelveen. Het concert is geheel gewijd aan sonates van Mozart: Sonate in C groot KV nr 6, Sonate in Es groot KV 26, Sonate in e klein KV 304 en Sonate in Bes groot KV 454.

Wolfgang Amadeus Mozart is de muziekgeschiedenis ingegaan als wonderkind. Wereldwijd geniet hij roem vanwege zijn genialiteit. Hij speelde al op uitzonderlijk jonge leeftijd viool, klavecimbel en orgel en componeerde kwalitatief hoogstaand werk. Mozart schreef muziekwerken in vele genres als piano- en vioolconcert en van kamermuziek tot opera. Het blijft verwonderlijk dat zijn geniale muziek zo’n sterke zeggingskracht heeft die recht in het hart raakt. Als een van de grote componisten uit de klassieke periode had hij veel invloed op latere componisten.
Mozart werd niet ouder dan 35 jaar, maar zijn muziek is onsterfelijk gebleven.

Aan de hand van toelichting wordt het publiek meegenomen over deze periode om zich te kunnen verdiepen in de ontwikkeling van het talent van Mozart van zijn vroegste muziek tot werken uit zijn volwassen periode.

Uitvoeren musici van het Uriël Ensemble zijn Marijn Meinders viool en toelichting en Mitsuko Saruwatari piano.

Reserveren kan via www.schouwburgamstelveen.nl of aan de kassa van de Schouwburg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie