Ingang van de Amstelveense kantorenwijk Kronenburg.
Ingang van de Amstelveense kantorenwijk Kronenburg. Foto: René de Leeuw

Initiatief vastgoedbedrijven voor tijdelijke opvang Oekraïners in Kronenburg

14 april 2022 om 16:22 Overig

AMSTELVEEN Vastgoedbedrijven Maarsen Groep en Zadelhoff Beheer willen een tijdelijk gebouw voor noodopvang van vluchtelingen uit Oekraïne plaatsen op een stuk grond dat zij in eigendom hebben aan de Professor E.M. Meijerslaan in de wijk Kronenburg. Dat meldt het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad. 

Het tijdelijke gebouw bestaat uit 60 eenheden, waarvan er 40 zullen worden ingericht als slaapkamer; de andere eenheden worden ingericht met sanitaire voorzieningen, keukens en woonkamers voor gemeenschappelijk gebruik.

Het bouwen van dit tijdelijke gebouw neemt ongeveer twee maanden in beslag en zal naar verwachting begin juni gereed zijn. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart en deze week wordt een aanvraag voor een tijdelijke vergunning voor het project bij de gemeente ingediend. De gemeente onderzoekt of dit initiatief onder voorwaarden mogelijk te maken is in afwijking van het bestemmingsplan. De gemeente bepaalt voor wie de opvanglocatie bestemd wordt. Het gaat in eerste instantie om vluchtelingen uit Oekraïne.

Het college laat weten dat het de betrokkenheid en de inspanningen van de Maarsen Groep en Zadelhoff Beheer waardeert om extra noodopvang voor Oekraïne te realiseren. ‘De behoefte daaraan is groot op dit moment. Wel wordt gekeken hoe dit initiatief zich verhoudt tot de reeds bestaande druk op zorgvoorzieningen. Dat wordt komende maanden duidelijk. Dan worden ook omwonenden en gebruikers erbij betrokken,’ aldus B en W.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie