Recirquel Company brengt in 'My Land' een combinatie van moderne dans en circus.
Recirquel Company brengt in 'My Land' een combinatie van moderne dans en circus. Rachel Neville

Schouwburg biedt Oekraïense vluchtelingen vrijkaarten aan voor ‘My Land’

8 april 2022 om 10:47 Overig

AMSTELVEEN Schouwburg Amstelveen biedt vluchtelingen uit Oekraïne die in Amstelveen verblijven de mogelijkheid om op eerste paasdag gratis de voorstelling ‘My Land’ van Recirquel Company bij te wonen. Het theatergezelschap bestaat uit zeven getalenteerde jonge artiesten uit Oekraïne die al op tournee door Europa waren toen in hun land de oorlog uitbrak. In de voorstelling worden op een Cirque de Soleil-achtige manier persoonlijke verhalen verteld over de liefde voor hun thuisland.

Schouwburg Amstelveen had de voorstelling al lang voordat de oorlog in Oekraïne uitbrak geprogrammeerd. Door de oorlog heeft de voorstelling onverwacht een nieuwe betekenis gekregen. Omdat er in Amstelveen veel vluchtelingen worden opgevangen, biedt de schouwburg Oekraïense vluchtelingen de mogelijkheid om deze voorstelling gratis te bezoeken. Zo kunnen zij elkaar en de artiesten op een ontspannen manier ontmoeten op eerste paasdag.

AANMELDEN De voorstelling begint op zondag 17 april om 15.00 uur. Aanmelden voor deze voorstelling verloopt in samenwerking met Amstelveen voor Elkaar via schouwburgamstelveen.nl/refugees. Wie vluchtelingen in huis heeft of mensen kent die opvang verzorgen, wordt verzocht hen te attenderen op deze mogelijkheid. Reguliere tickets voor de show zijn te bestellen via schouwburgamstelveen.nl/recirquel

CIRQUE-DANSE Recirquel Company brengt in ‘My Land’ een combinatie van moderne dans en circus. Door theatrale finesse en de energie van de Oost-Europese acrobatische kunsten, ontstaat er een heel nieuw dansgenre; cirque-danse waarin het publiek wordt herinnerd hoe een mens verbonden is met zijn of haar geboortegrond. De voorstelling biedt een combinatie van dans, acrobatiek, Tartaarse en Moldavische muziek, licht, illusie en fysiek theater.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie