IN Amstelveen is nog geen sprake van langere wachttijden bij het aanvragen van documenten.
IN Amstelveen is nog geen sprake van langere wachttijden bij het aanvragen van documenten. René de Leeuw

Geen langere wachttijden in Amstelveen bij aanvragen paspoort of rijbewijs

7 april 2022 om 10:30 Overig

AMSTELVEEN In Amstelveen is er nog geen sprake van langere wachttijden bij het aanvragen van documenten zoals paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen. De gemeente meldt dat in reactie op berichten in de landelijke media over lange wachttijden bij andere gemeenten.

De standaard wachttijd bij de aanvraag van documenten in Amstelveen is vijf werkdagen. De gemeente raadt inwoners wel aan om op tijd een nieuw document aan te vragen als dat nodig is. Zij kunnen digitaal een afspraak maken voor onder meer het aanvragen en ophalen van een paspoort, identiteitskaart, of rijbewijs.

Het AD meldde gisteren dat veel andere gemeenten kampen met lange wachttijden bij de dienst Burgerzaken. Het kan daar een tot bijna drie maanden duren voordat inwoners een nieuw rijbewijs, paspoort of id-kaart hebben. Gemiddeld bedraagt de wachttijd ruim een maand. De lange wachttijden in betreffende gemeenten zijn ontstaan door de inschrijving van Oekraïense vluchtelingen of vragen over hun situatie, maar ook door de organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen en de gestegen vraag naar documenten na de coronacrisis. Burgerzaken merkt daarnaast dat uitgestelde huwelijken alsnog worden ingepland. Door ziekmeldingen en personeelstekort in betreffende gemeenten zijn de balies juist onderbemand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie