AmstelveenSport roept werkenden op om donderdag 7 april een rondje te lopen.
AmstelveenSport roept werkenden op om donderdag 7 april een rondje te lopen. Pixabay

AmstelveenSport roept op tot deelname ‘Wandel tijdens je werkdag’

4 april 2022 om 12:30 Overig

AMSTELVEEN AmstelveenSport roept alle werkende Amstelveners op om donderdag 7 april mee te doen aan de landelijke Wandel tijdens je werkdag. ‘Ga deze dag tijdens je werk wandelen in het Amsterdamse Bos, één van de andere parken in Amstelveen of loop een rondje vanuit je kantoor of huis. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de lunch, maar ook een overleg kan je deze dag wandelend doen,’ aldus de oproep van AmstelveenSport. 

Volgens Erik Scherder, hoogleraar Neuropsychologie aan de VU in Amsterdam, ben je na 20 minuten lopen geconcentreerder, energieker en creatiever. “Door een rondje te lopen ben je even weg van je werkplek, activeer je je brein en blijf je gezond en fit.”

AmstelveenSport wist erop dat beweging ontzettend belangrijk is. ‘Nederlanders zitten het meest van alle Europeanen, gemiddeld negen uur per dag! Dat moeten we veranderen.”

De Wandel tijdens je werkdag is een initiatief van Wandelnet en de Hersenstichting. In 2015 is het begonnen als Wandel naar je werk-dag. Duizenden gingen de uitdaging al aan en liepen van huis naar het werk. Vanwege het thuiswerken heet de dag sinds 2020 de Wandel tijdens je werkdag.

AmstelveenSport doet uiteraard als bedrijf ook zelf mee. ‘Wij maken een gezamenlijke lunchwandeling. Een goede en gezellige manier om in beweging te blijven en elkaar beter te leren kennen!’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie