PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Kunstcollectie gemeente Amstelveen telt meer dan achthonderd werken

Kunst
Foto: Aangeleverd
15 mrt 2022, 16:00
Projectleider Kunstinventarisatie Marloes Vereecken en wethouder Herbert Raat bij het kunstdepot in het raadhuis van Amstelveen.
Projectleider Kunstinventarisatie Marloes Vereecken en wethouder Herbert Raat bij het kunstdepot in het raadhuis van Amstelveen.
AMSTELVEEN

Amstelveen heeft het afgelopen jaar de gemeentelijke kunstcollectie geïnventariseerd. Daaruit is naar voren gekomen dat de kunstcollectie momenteel uit meer dan achthonderd kunstwerken bestaat. De collectie bestaat voornamelijk uit schilderijen, grafiek, aquarellen en tekeningen. Deze kunstcollectie is grotendeels in het depot opgeborgen, maar wordt in de loop van dit jaar digitaal toegankelijk gemaakt. Daarnaast stellen het Cobra Museum en Museum JAN komende zomer enkele topstukken uit de collectie ten toon. De gemeente gaat ook door met het aankopen van werk van veelbelovende kunstenaars. Dit jaar is daar 110.000 euro voor beschikbaar.

Een groot deel van de werken uit de collectie heeft de gemeente bij tentoonstellingen in het voormalige Amstelveense expositiecentrum Aemstelle aangekocht. Naast deze aankopen gaat om werken die in opdracht zij gemaakt, zoals bijvoorbeeld voor de voormalige Kunstaanmoedigingsprijs. Ook bevat de collectie enkele schenkingen, Daartoe behoren onder..

Deel dit artikel via: