Fragment uit de documentaire ´60 jaar Golden Earring´
Fragment uit de documentaire ´60 jaar Golden Earring´ Pr

Rinus Gerritsen bij vertoning ‘60 jaar Golden Earring´ in Cinema Amstelveen

8 maart 2022 om 10:00 Muziek

AMSTELVEEN De film/documentaire ‘Behind the Music: Rinus Gerritsen over 60 jaar Golden Earring’ is op maandag 14 maart om 19.30 uur te zien in Cinema Amstelveen. Na afloop van de film/documentaire is Rinus Gerritsen in de zaal aanwezig om vragen te beantwoorden en mooie anekdotes te vertellen. 

Cinema Amstelveen geeft deze avond in samenwerking met Poppodium P60 een inkijk in de geschiedenis van Nederlands grootste rockband ooit: Golden Earring. De film is een twee uur durende registratie van de Behind the Music-avond in een uitverkocht Paard in Den Haag in januari 2020, met bassist Rinus Gerritsen in de hoofdrol.

Voor de documentaire werd Rinus Gerritsen door presentator Martin Kuiper geïnterviewd op basis van vooraf opgenomen video-interviews met Earring-zanger Barry Hay, Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, voormalig Earring-lid Robert Jan Stips en producer Shell Schellekens, die achter de knoppen zat bij jaren tachtig hits als ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’. Zij vertelden hun verhaal vanaf groot scherm. 

Rasverteler Rinus Gerritsen haalt herinneringen op over de eerste muzikale stappen in een naoorlogse volkswijk en het grote succes, maar hij gaat ook dieper in op de verliesgevende Amerikaanse tours, de onderlinge verhoudingen en de verhalen achter de hits. Golden Earring werd in 1961 opgericht door Rinus Gerritsen en zijn buurjongen/gitarist George Kooymans, die helaas de diagnose ALS kreeg, waarna de band besloot te stoppen.

 Voor meer informatie: schouwburgamstelveen.nl/nl/cinema

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie