Wethouder Herbert Raat en Inbar Hasson.
Wethouder Herbert Raat en Inbar Hasson. Aangeleverd

Amstelveense kunstenaar Inbar Hasson schenkt kunstwerk aan gemeente

15 februari 2022 om 09:30 Kunst

AMSTELVEEN Namens de gemeente Amstelveen heeft wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) een kunstwerk in ontvangst genomen van de Amstelveense kunstenaar Inbar Hasson. Zij doet de schenking vanwege haar waardering voor het cultuurbeleid en de positieve aandacht voor kunst en cultuur in de gemeente.

De gemeente wil haar kunstcollectie uitbreiden met kunstwerken van veelbelovende kunstenaars. Inbar Hasson is in de ogen van Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) een van deze kunstenaars. De commissieleden hebben dan ook positief geadviseerd over de schenking. Zij spraken specifiek hun voorkeur uit voor het werk #perfect waarop het nemen van een selfie wordt weergegeven. “Dit werk is passend in de huidige tijdsgeest”, aldus de ABK.

“Het aanmoedigen van talent is een investering in de kunstenaars van de toekomst”, zegt wethouder Raat. “Wij willen veelbelovende kunstenaars dan ook stimuleren en een podium bieden, en inwoners hiermee laten kennismaken. Inbar Hasson is een veelbelovende multidisciplinaire kunstenaar. Haar werk past goed in de gemeentelijke collectie die wij op dit moment aan het herwaarderen zijn. Wij danken Inbar dan ook van harte voor haar schenking.”

INBAR HASSON De van oorsprong Israëlische Inbar Hasson heeft sinds enkele jaren een atelier in het gemeentelijke ateliergebouw A24 aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. Haar werk karakteriseert zich door een combinatie van technieken als schilderen, fotografie, collage en digitaal werk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie