Robin Borneman.
Robin Borneman. Aangeleverd

Folkzanger Robin Borneman staat zaterdag in P60

7 februari 2022 om 11:30 Muziek

AMSTELVEEN De winnaar van tv-programma We Want More, folkzanger Robin Borneman, komt zaterdag 12 februari naar Poppodium P60. Robin Borneman is een getalenteerde singer-songwriter die een mix van roots, blues, folk en filmmuziek uit Nederland zal brengen.

In 2021 wist Robin Borneman met zijn versie van Adele’s Skyfall de finale te bereiken van het SBS6 programma We Want More. In de finale liet hij een prachtige cover horen van ‘Soldier On’ van Di-rect, waarmee hij de winst binnenhaalde.

FOLKLORE Met het in 2019 uitgebrachte ‘Folklore III: The Cradle Tree’ voltooit Robin zijn ‘Folklore’ drieluik, waarvan deel I en II in respectievelijk 2015 en 2017 verschenen. ‘Folklore’ is een ambitieus folk-/roots-project dat het verhaal vertelt van een reiziger zonder naam die op zoek is naar zijn identiteit. Hoewel muzikaal duidelijk één geheel, hebben de drie delen ieder een eigen karakter. Deel I is vooral avontuurlijk en experimenteel, deel II bovenal duister en zwaar en deel III is liefdevoller en universeler. De trilogie is met zijn eigen band én met behulp van bevriende muzikanten uit de band Navarone, opgenomen in de studio van Wouter Budé.

Voorafgaand aan de Folklore trilogie bracht Robin in eigen beheer zes albums uit. Het zesde album ‘Home’ (2012) kreeg landelijke aandacht. In 2013 werd Robin opgemerkt door het Amerikaanse (hard)rock-orkest Trans Siberian Orchestra en ingelijfd als zanger van één van de grootste stadionacts van Amerika. Sindsdien speelt hij jaarlijks in november en december zo’n 60 stadionshows op rij.
Het concert van Robin Borneman begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 16,50 euro (inclusief servicekosten). Kaarten zijn beschikbaar via: www.p60.nl/12-02-2022/robin-borneman
Informatie over het bezoek aan P60 is te vinden op www.p60.nl/jouw-bezoek

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie