Jet Smit, burgerraadslid wonen VVD en Victor Frequin, raadslid VVD, woordvoerder zorg.
Jet Smit, burgerraadslid wonen VVD en Victor Frequin, raadslid VVD, woordvoerder zorg. Aangeleverd

VVD wil een nieuw verpleeghuis in Amstelveen

26 januari 2022 om 14:30 Zorg

AMSTELVEEN De toenemende vergrijzing in Nederland vraagt ook om actie in Amstelveen, vindt de VVD. Het aandeel 75-plussers in Nederland zal in 2030 stijgen naar 12% van de bevolking oftewel ruim 2 miljoen mensen. De groep 85-plussers, die relatief veel zorg nodig heeft, zal dan ook toegenomen zijn tot 540.000 mensen.

Ouderen willen langer thuis blijven wonen maar als het moment komt dat dit niet meer kan moeten er voldoende verpleeghuisbedden zijn, aldus de partij. ‘Er moeten meer woningen komen die geschikt zijn voor ouderen, die levensloopbestendig zijn en er moeten meer verpleeghuisplekken komen.’ Het college van B en W van Amstelveen heeft hiervoor een Woonzorgvisie Ouderen geschreven die in februari in de raadscommissie en in de raad behandeld gaat worden. De VVD vindt dat het college goed werk gedaan heeft.

In reactie daarop roept de VVD het college op hiermee door te pakken en deze zaken concreet te maken. Dat kan door voor extra ouderenwoningen en voor een nieuw verpleeghuis locaties aan te wijzen. Voor de ouderenwoningen zal samenwerking gezocht moeten worden met betrokken organisaties in bouw en vastgoed. Voor een verpleeghuis moet het Zorgkantoor de verantwoordelijkheid dragen, aldus de VVD, maar de gemeente kan ook hier het voortouw nemen door een locatie te vinden. ‘Natuurlijk in ruil voor voorrang voor de eigen inwoners.’ Ook kan de gemeente ervoor zorgen dat er bij dit nieuwe verpleegtehuis woningen voor de zorgmedewerkers komen.

De VVD Amstelveen vindt dat Amstelveners in hun eigen gemeente oud moeten kunnen worden, en wil dus graag een nieuw verpleeghuis in Amstelveen met daarbij de huisvesting van zorgmedewerkers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie