De training is bestemd voor kinderen van een ouder met dementie die willen weten hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan.
De training is bestemd voor kinderen van een ouder met dementie die willen weten hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. Pixabay

Online training voor kinderen van ouder met dementie

22 januari 2022 om 07:00 Zorg

AMSTELVEEN Steunpunt Mantelzorg en Meer houdt op 27 januari en 3 februari een online training met de titel ‘Omgaan met dementie’. De training is bestemd voor kinderen van een ouder met dementie die willen weten hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan en wat ze beter niet kunnen doen. 

Dementie betekent volgens Mantelzorg en Meer nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. ‘Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe je hier het best op kunt inspelen, is van groot belang. De training gaat uit van de belevingsgerichte benadering: meegaan in de beleving en gevoelswereld van de persoon met dementie. Dit heeft een positieve invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor echt contact met betreffende vader of moeder.”

De onderwerpen die in deze tweedaagse training aan bod komen zijn: vormen van dementie, werking van het geheugen, de belevingsgerichte benadering en wat betekent dit voor jou? 

De training vindt plaats op 27 januari en 3 februari van 19.30 tot 21.30. Na aanmelding wordt een link voor de online bijeenkomst toegestuurd. Voor vragen of aanmelding: info@mantelzorgenmeer.nl of 020-512.7250.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie