BVNL Amstelveen roept Herbert Raat op om niet meer te handhaven zodat de horeca open kan

19 januari 2022 om 22:28 Lokaal Deel je nieuws

BVNL Amstelveen roept Herbert Raat op om niet meer te handhaven zodat de horeca open kan

BVNL is het eens met wethouder Herbert Raat, die blij is dat de winkels weer open zijn. Uiteraard. Maar BVNL-lijstduwer Hans van Tellingen, tevens een van de bekendste landelijke retailpecialisten, vindt dit niet genoeg. “Winkels moeten langer open zijn, dus ook na 17.00 uur. Sterker nog, winkels zitten met een dusdanig grote onverkochte voorraad, er is immers groots ingekocht voor de kerstinkopen destijds, dat de winkels juist extra lang open moeten zijn. Zodat er weer meer klandizie ontvangen kan worden.”

“Daarbij,”, vult lijsttrekker Yaron van Koningsveld aan, “zijn winkels doorstroomlocaties waar ook volgens RIVM nagenoeg geen besmettingen plaatsvinden. Mondkapjes en  een maximaal aantal mensen in de winkel hebben geen nut. Dat hoeft dan ook niet gehandhaafd te worden, durf ik te melden aan onze wethouder Herbert Raat, die onder andere over de handhaving gaat”.

Hans zegt daarop: “De horeca moet en kan ook openen, daar geldt hetzelfde voor als bij winkels. De horeca is veilig. En aangezien de wethouder Handhaving niet heeft gehandhaafd bij het pannenkoekenrestaurant dat zaterdag open ging, stel ik voor dat hij ook niet gaat handhaven bij andere horeca-uitbuiters die open willen. Datzelfde geldt voor de culturele sector, deze kan ook open. Ik stel voor dat de heer Raat ook kenbaar maakt dat hij niet meer gaat handhaven. Want ook hij laat doorschemeren dat hij eigenlijk vindt dat de regels niet meer uit te leggen zijn. Handel er dan ook naar, want alleen door ‘open’ te mogen, steun je de ondernemer pas echt.”’

Yaron stelt daarnaast dat: “Herbert de VVD vertegenwoordigt, de partij die openlijk voor vaccinatieplicht is en voor het coronatoegangsbewijs (CTB) en 2G (alleen gevaccineerden mogen naar binnen). Terwijl nu duidelijk is dat al deze maatregelen geen besmettingen tegen houden. Dat zegt Harvard (geen enkele besmetting, misschien zelfs meer besmettingen), maar dat zegt ook de TU Delft (heel weinig besmettingen worden tegengehouden). De maatregelen zijn onzinnig en discriminatoir, dat laatste is zelfs nog erger.”

Hans vervolgt : “Als laatste wil ik toevoegen dat 2G in Duitsland heeft geleid tot 50% omzetverlies bij winkels en bij horeca”,  2G zorgt voor faillissementen, niet alleen van individuele ondernemers, maar ook van de totale retail-, horecasector alsook de culturele sector.”

En Yaron eindigt met: “Daarom, heer Raat,  toon visie en zeg dat de gemeente niet gaat handhaven op horeca die open wil. En spreek u uit tegen CTB en 2G”.

MVG, Hans van Tellingen 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie