Afbeelding
Aangeleverd

Wethouder Ellermeijer blij met versoepelingen sport: ‘Goed dat alle locaties weer open kunnen’

17 januari 2022 om 18:00 Corona

AMSTELVEEN Wethouder Rob Ellermeijer is verheugd dat er sinds zaterdag 15 januari weer gesport kan worden. “Natuurlijk gelden er nog enkele beperkingen’, zegt Ellermeijer. “Maar het belangrijkste is dat iedereen weer in staat is binnen en buiten te sporten.”

DE MEERKAMP De versoepelingen betekenen ook dat zwemmers weer welkom zijn in zwembad De Meerkamp, met een openstelling zoals afgelopen najaar vóór de lockdown. Iedereen is weer welkom in het zwembad. “We zijn zaterdag meteen open gegaan”, zegt directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport. “Ons team heeft hard gewerkt zodat we zaterdag meteen open konden. Het geeft enorm veel energie om weer zwemmers in het water te zien. Of het nu gaat om zwemlessen, recreanten of deelnemers aan de aquagym.”

VERSOEPELINGEN Het kabinet kondigde vrijdag versoepelingen aan van de coronamaatregelen. Iedereen kan weer binnen en buiten sporten met inachtneming van de geldende regels. “Goed dat alle binnen- en buitensportlocaties weer open kunnen en iedereen weer kan sporten. Naast gezond bewegen betekent sport ook elkaar ontmoeten. In deze tijd van corona en eenzaamheid is sporten nog belangrijker dan anders. Daarbij kan de sector ook laten zien dat iedereen zich aan de voorwaarden van openstelling van de sport kan houden,” zegt Ellermeijer.

ANDERHALVE METER Voor de binnen- en buitensport gelden geen restricties meer voor wat betreft openingstijden en groepsgrootte, al dient er wel rekening te worden gehouden met de anderhalvemeterregel die verplicht is als die de sportbeoefening niet in de weg staat. Voor de binnensport is vanaf 18 jaar wel een coronatoegangsbewijs vereist, bij de buitensport geldt dat voor bepaalde voorzieningen binnen. Kleedkamers, douches en toiletten zijn open. Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar die binnen sporten, behalve tijdens het sporten zelf, en voor faciliteiten binnen van buitensportlocaties. 

WEDSTRIJDEN Onderlinge wedstrijden zijn binnen en buiten toegestaan binnen de eigen sportvereniging: anderhalve meter afstand houden is niet verplicht als dat door de aard van de sport niet mogelijk is. Publiek is niet toegestaan en de sportkantines zijn alleen geopend voor afhaal.

ZWEMMEN Zwemmen kan weer volop maar 1,5 meter afstand houden is verplicht. Kinderen tot 18 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig. Ouders mogen hun kinderen helpen met omkleden. Zij moeten een coronatoegangsbewijs laten zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie