De Schouwburg stelt ruimte en apparatuur beschikbaar aan theatermakers.
De Schouwburg stelt ruimte en apparatuur beschikbaar aan theatermakers. Aangeleverd

Schouwburg Amstelveen opent zalen voor theatermakers

17 januari 2022 om 07:30 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Omdat de zalen van Schouwburg en Cinema Amstelveen nog even gesloten moeten blijven voor het publiek, gaat de schouwburg haar zalen, mankracht en apparatuur kosteloos beschikbaar stellen voor (jonge) makers die graag willen blijven repeteren, hun voorstelling op willen laten nemen of willen livestreamen.

Quirine Muntz – Hoofd Marketing van de schouwburg: “Dat onze zalen nog steeds leeg blijven staan, gaat ons enorm aan het hart. We vinden het echt verschrikkelijk voor ons publiek, onze medewerkers, onze artiesten en al die andere zzp’ers die betrokken zijn bij een voorstelling en die nu al zo lang thuis zitten en niks kunnen doen. Gelukkig mogen we onze zalen wel openen voor culturele, professionele activiteiten. En er zijn zoveel makers die het afgelopen jaar hun voorstelling niet of slechts gedeeltelijk hebben kunnen spelen, dat we hen graag aanbieden om hun voorstelling bij ons op te nemen of alsnog te livestreamen”, aldus Quirine Muntz. Ze voegt eraan toe dat de Schouwburg hoopt op deze manier een kleine bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van met name jonge makers voor wie het nu nog moeilijker is geworden om hun vak uit te oefenen.

Theatermakers, gezelschappen en muzikanten kunnen contact opnemen met de schouwburg via makers@schouwburgamstelveen.nl om de mogelijkheden te bespreken. Afhankelijk van de duur van de verlengde lockdownmaatregelen voor de culturele sector, zal gekeken worden naar de beschikbaarheid van de zalen. Vooralsnog gaat het om de periode januari tot en met eind maart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie